2024.05.27. - Hella
bohócdoktor vizit szja 1%

Sex On The Beach

A Sex On The Beach egy klasszikus koktél. A 1980-as 1990-es évek kedvelt vodka alapú itala. Számos variációja létezik, amelyek közül két alaptípus emelkedik ki. Az egyikben a fő összetevők a vodka, barackpálinka, narancslé és áfonyalé. Ez a Nemzetközi Bártender Szövetség hivatalos Sex on the beach receptje. A másik elterjedt típusban vodka, Chambord, Midon Melon likőr, ananászlé és áfonyalé van. Az összetevőket shakerben jéggel rázzuk össze. A variációk sorában előfordul, hogy a klasszikus recept narancslevét ananászlével helyettesítik.

Woo Woo

Pohár: vizes vagy röviditalos Díszítés: egy gerezd lime Elkészítés: rázd össze a hozzávalókat és öntsd egy jégkockákkal megtöltött pohárba

Sex on the Beach

Pohár: longdrinkes Díszítés: narancskarika és fogpiszkálóra tûzött koktélcseresznye Elkészítés: rázd össze az összes hozzávalót és öntsd egy jégkockákkal megtöltött pohárba.

Love Junk

Pohár: vizes vagy röviditalos Díszítés: egy szelet alma Elkészítés: a hozzávalókat rázd össze shakerben, és öntsd egy jégkockákkal teli pohárba.

Peachtree Caipirovska

Pohár: vizes vagy röviditalos Díszítés: egy szelet barack Elkészítés: zúzd össze a lime-ot a pohárban a cukorral, add hozzá a többi összetevõt és keverd el törtjéggel.

Pornstar Martini

Pohár: martinis Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben, majd szûrd át a pohárba

Kamikaze koktél

Elkészítés ideje: 1 perc Elkészítés módja: A vodkát egy pohárba töltjük, majd erre rétegezzük a triple sec-et. A felsõ réteg tetejére töltjük a citromlevet, és az egészet egy húzásra megisszuk. Ízlés szerint a hozzávalókat akár össze is keverhetjük. Amennyiben koktél formában akarjuk elkészíteni, adjunk hozzá még limelevet és jéggel szervírozzuk.

Moscow Mule

Sajátságos neve (moszkvai öszvér) ellenére ez az ital bizony amerikai találmány.

Screwdriver Long-drink (12 cl)

A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs. Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

Godmother Koktél (7 cl)

Készítés és felszolgálás: Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

Bloody Mary (12 cl)

Díszítés: keverõpálca, citromkarika Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

további hírek