Pohár: vizes vagy röviditalos
Díszítés: egy gerezd lime
Elkészítés: rázd össze a hozzávalókat és öntsd egy
jégkockákkal megtöltött pohárba
Hozzávalók:
25 ml Peachtree
25 ml vodka
70 ml áfonyalé

Pohár: longdrinkes
Díszítés: egy szelet citrom
Elkészítés: a Peachtree likõrt öntsd egy jéggel teli pohárba,
öntsd fel szódával, majd keverd jól össze
5*-os METAXÁBÓL ajánlott:
Kókuszos beütésû fanyar hosszúital.
A Pina Colada az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb koktél. Ehhez az italhoz blenderre (vagy turmixgépre) lesz szükségünk, de shaker-rel is elkészíthető. Tegyünk törtjeget a blenderbe, és öntsük rá alapitalunkat, a rumot. Majd jöhet a többi összetevő, kókuszlikőr, és -szirup, tejszín, végül pedig az ananászlé. Ha még krémesebbé és természetesebbé szeretnénk tenni a koktélt, egy fél szelet ananászt is tehetünk a blenderbe. Turmixoljuk össze és töltsük ki tulipán pohárba az elkészített italt. Díszítéshez használjunk ananász szeletet és koktélcseresznyét.
Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.
A swizzle az 1800-as évek közepe óta népszerû, frissítõ hatású ital. Az eredeti recept rumot, citromlevet és cukrot tartalmazott, - az idõk folyamán ebbõl alakultak ki a swizzle különbözõ változatai. Nevét a "swizzle" keverõpálcáról kapta, amely egy trópusi növény szára volt és amivel a koktélt kevergették. Manapság is léteznek speciális swizzle-pálcák, amelyek oldalára cukrot kristályosítanak, így keverés közben édesedik az ital.
Sokan úgy tartották, a recept az alkoholtilalom idejérõl származott, amikor a teába rejtették az alkoholt a bárokban. Azonban több kutatás cáfolta ezt az elméletet és kiderült, hogy a világszerte ismert ital az egyik legfiatalabb klasszikus: az 1970-es évek elején találták fel. Valószínûleg ekkoriban készítette elõször egy Chris Bendicksen nevû mixer Long Islanden.
Pohár: martinis
Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva
Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben,
majd szûrd át a pohárba
Készítés és felszolgálás:
Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve
Hozzávalók: 5 cl gin, 5 cl száraz francia vermut, szódavíz vagy tonik, jég;
Pohár: highball;
Díszítés: mentaágacska és citromhéj-csík;
A daisyk jellemzõje, hogy tört jéggel, old fashioned pohárban kínálják õket és egy kis gyümölcslevet és szódát mindig tartalmaznak, valamint gyümölcsökkel díszítik õket. Az 1850-es évek körül jelentek meg Amerikában.
Egy forró nyári egy tökéletes kísérõje lehet ez a könnyû, üdítõ hatású koktél.
A porcukrot az eperrel és az ananászlével turmixgépben krémesítjük.
Pohárba töltjük, és felöntjük a pezsgõvel.
Felezett eperrel díszítjük.
A cukrot, citromlét, szirupot, ananászlét néhány jégkockával és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverőpohárban. Koktélospohárba, tört jégre szűrjük, majd megkeverjük. Ananászdarabbal és koktélcseresznyével díszítjük. Hozzávalók: 1/2 banán, 0,5 cl banánszirup, 2 cl citromlé, 2 cl cukor, 10 cl ananászlé, ananászszelet, koktélcseresznye. Egy ilyen alkoholmentes finomság bármikor jólesik az embernek, bármilyen alkalommal, bárhol megállja a helyét!
Egészségetekre!
Készítés és felszolgálás:
Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve.
Pohár: vizes vagy röviditalos
Díszítés: egy szelet barack
Elkészítés: zúzd össze a lime-ot a pohárban a cukorral,
add hozzá a többi összetevõt és keverd el törtjéggel.
Kellemesen édes, nyári frissítõ long drink.
Készül: Long Drinkes pohár
Összetevõk:
- 4-6 cl Metaxa v. Brandy (jobb esetben Cognac)
- pár csepp Angostura
- Gyömbérrel felöntve
A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!
Elkészítés:
A vendégpoharat feltöltjük jégkockákkal, majd beleöntjük a gin-t, és belehelyezzük a citromkarikát. Végül a poharat feltöltjük tonikkal.
Egy keleti hangzású ital, a bulis pillanatú éjszakákra.