rss

  • Black Russian Koktél (7 cl)

  • Share on Tumblr

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve.

    Összetétel:

    - 2 cl Kahlua kávé likõr,
    - 5 cl vodka.

    Díszítés: nincs


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Peachtree Caipirovska

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy szelet barack
    Elkészítés: zúzd össze a lime-ot a pohárban a cukorral,
    add hozzá a többi összetevõt és keverd el törtjéggel.

  • Black Russian Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve.

  • Bacardi Cocktail

    A világ legnépszerûbb denevérének a koktélja.

  • Old Fashioned Whisky Coktail

    Történet

    A whisky koktélok egyik elõfutára. Már az 1800-as évek elején, fogyasztották, ekkor azonban csak whisky koktélnak hívták, Old Fashionednek az 1900-as évek környékén nevezék el a receptet.

  • Bronx

    Történet

    Többen magukénak tartják a Bronx feltalálását, azonban a legvalószínûbb, hogy Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette elõször, az 1930-as években.

    Elmondása szerint éppen egy Duplexet készített (ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikõrbõl állt), amikor a fõnöke oda jött közölni hogy az egyik vendég valami újat szeretne inni.

    Johnnie befejezte a Duplexet, majd beugrott, hogy hogyan tudna a Duplexbõl kiindulva valami egészen mást keverni: a narancslikõrt ginre cserélte és az egészet felönöttte narancslével. A fõnöke, miután megkóstolta, nagyon elégedett volt, a vendég úgyszintén.

    A nevet pedig állítása szerint a Bronx-i állatkert ihlette. Maradjon az õ titka, hogy miért.

  • Corkscrew

    Egy hûs nyári ital, a forró nyári estékre.

  • Mai Tai original

    A koktélt egy Trader Vic nevû mixer találta fel 1944-ben. Elmondása szerint a világ legfinomabb italát akarta elkészíteni, amihez a legfinomabb alapanyagokat használta. Állítólag mikor egyszer Thaitirõl érkezett a barátok megkóstolták a koktélt, egyikük így kiáltott: "Mai Tai, Roa Ae!", ami thaitiül annyit tesz: "Nem evilági, a legjobb!".

  • Karácsonyi Bailey's

    Elkészítés:

    Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.

  • Martini Dry

    Történet

    A Martini Dryt elõször az 1900-as évek elején keverték. Elõdje a Martinez koktél volt, amely két rész édes vermutból, egy rész Tom Collins ginbõl, két önten maraschinoból és egy öntet narancs keserûbõl állt.

    A recept azóta folyamatosan változik: kezdetben sok vermuttal készült, az Alkoholtilalom idején viszont a vermut aránya visszaszorult benn. Egy New York-i mixer pedig állítólag tiszta odáig ment el, hogy gint öntött a pohárba és elsuttogta felette a vermut szót.

    Rázva vagy keverve készül a jó Martini? James Bond híres mondása szerint rázva: "Rázza, ne keverje!". Sok ember sok álmatlan éjszakát töltött ezzel az ellentmondással, egyesek azt állították, hogy nincs olyan nagy különbség, mások ennek az ellenkezõjét, egy harmadik pedig bebizonyította, hogy James Bond valójában eredetileg Vodka Martinit rendelt - végül egy kutatócsoport megállapította, hogy a rázott változatban kevesebb az antioxidáns és így egészségesebb.

    Véleményünk szerint a Martinit keverni kell, aminek az az egyszerû oka, hogy ekkor a koktél tisztább lesz.

  • Rossini

    Egy pezsgõsflõtébe töltjük az epernektárt, majd felöntjük a pezsgõvel.

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Green Apple Bowle koktél

    Green Apple Bowle koktélElsőként megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöket. Megcukrozzuk, majd ráöntjük a lime levét, és az italokat (a pezsgőt és a szódát még nem!). Így hagyjuk állni minimum 2 órát. Felszolgálás előtt fél órával öntjük rá a pezsgőt és a szódát. Tetszés szerint jeget rakhatunk a pohárba. Hozzávalók: 10 cl Bacardi Apple, 10 cl Monin zöldalma szirup, 5 dl Martini Brut Pezsgő, 20 cl friss lime leve, 4 dl szóda, 3 db lime, 10 db zöldalma, 15-20 dkg cukor. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes koktél!

  • White Lady

    Kellemesen fanyar, citromos kevert ital. Kiváló aperitif és parti koktél.

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.

  • Screwdriver Long-drink (12 cl)

    A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs.

    Készítés és felszolgálás:

    tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Godmother Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

  • Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádé

    Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádéNyáron a nagy hőségben nincs is jobb egy hűsítő, ízletes koktél elszürcsölgetésénél. A tej alapú turmixok helyett nyáron jobban frissítenek a vízből készült gyümölcsmixek! A sárgadinnyés limonádé bármelyik kerti parti kedvenc itala lehet és nagyon egyszerű az elkészítése. Hozzávalók: 1 közepes méretű sárgadinnye, 2 citrom, 1 lime, 6 bögre víz, (ha édesebb szájúak vagyunk, akkor még tovább édesíthetjük sziruppal). A gyümölcsmixek kedvünk szerint variálhatóak, sárgadinnye helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár több féle gyümölcsöt is kombinálhatunk.

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Cuba Libre

    Cuba Libre A Cuba Libre koktél eredete: Kuba szigetére az 1900 as évek elején amerikai katonák vitték be ez időben magukkal az Újvilágban divatba jövő Coca-Colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig létrejött a Cuba Libre. A koktél elkészítése: Long drink pohárba a lime-ot kicsit össze törjük, majd jeget töltünk rá. Ezt követően meglocsoljuk a rummal és a colával. Megspékelhetjük pár csepp Angostura Bitterrel, majd elkeverjük egy bárkanál segítségével. Ízlés szerint koktélcseresznyével, vagy a kifacsart lime héjával díszíthetjük a poharat.