rss

  • Zombie

  • Share on Tumblr

    A receptet állítólag egy Donn Beach nevû bártulajdonos keverte elõször az 1930-as években. Egy barátja egyik este beugrott a bárjába és hármat megivott belõle. A legközelebbi találkozásukkor úgy fogalmazott, hogy másnap inkább halottnak, semmint élõnek érezte magát - így kapta a koktél a nevét. Ezután éveken keresztül fejenként legfeljebb két Zombie-t lehetett fogyasztani a Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult és rengeteg Zombie változat létezik - ami viszont közös bennük, az az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütõs.

    Hozzávalók:

    Jégdara
    2 rész fehér rum
    1 rész barna rum
    1 rész Stroh rum (80%)
    1 öntet Angostura
    1 rész narancslé
    1 rész citromlé
    1 rész ananászlé
    1 teáskanál cukor

    Elkészítés:

    A shakert töltsük félig zúzott jéggel, adjuk hozzá a rumokat, angosturát, gyümölcsleveket és cukrot, rázzuk jól össze. Szûrjük a hurrikán pohárba és adjunk hozzá jeget. Naranccsal, lime-el, ananásszal vagy akár mentalévéllel is díszíthetjük.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Americano

    Hozzávalók: 5 cl Campari, 5 cl édes vermut, szódavíz, jég;
    Pohár: old fashioned;
    Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye;

  • Blue Tequila

    Elkészítés: Öntsük a felespohárba a Blue Curacao-t, majd óvatosan, hogy ne keveredjenek össze, rétegeljük rá a tequilát.

  • Greek Mojito

    Vannak, akik azt mondják, hogy jobb, mint a klasszikus mojito!

  • METAXA Sun & Ginger

    5*-os METAXÁBÓL ajánlott:

  • Grasshopper

    Ugorjunk fejest ebbe a népszerû étkezés utáni koktélba.

  • Bacardi Cocktail

    A világ legnépszerûbb denevérének a koktélja.

  • Karácsonyi Bailey's

    Elkészítés:

    Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.

  • Manhattan

    A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan idõs lehet, mint a Martini - bár ez utóbbi ismertebb. Már az 1860-as években történik hasonló receptekrõl említés. Híressé egy Winston Churchil édesanyja által tartott Manhattan Clubban tartott estély tette, az 1870-es évek elején.

  • Champagne Cocktail

    (IBA standard)

    A kockacukrot egy pezsgõspohárba tesszük, hozzáadjuk a keserût és a brandyt, majd felöntjük a jéghideg pezsgõvel.

    Narancsszelettel vagy cseresznyével díszítjük.

  • Peachtree Mojito

    Pohár: collins
    Díszítés: mentaág
    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben, és töltsd egy jéggel teli pohárba. Keverd össze, majd adj hozzá törtjeget és ismét keverd meg. Folyamatos keverés mellett addig adj hozzá törtjeget, amíg a pohár meg nem telik. Szívószállal kínáld.

  • Woo Woo

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy gerezd lime
    Elkészítés: rázd össze a hozzávalókat és öntsd egy
    jégkockákkal megtöltött pohárba

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Vajas-rumos koktél

    Vajas-rumos koktélA fűszereket tegyük egy csészébe. A rumot, a vizet és a cukrot tegyük egy kis edénybe. Forrásig melegítsük folyamatos kevergetés mellett. Majd öntsük az edény tartalmát a csészébe. Végül a vajat óvatosan helyezzük az ital tetejére, ami majd szépen elolvad a keverékben. Ízlés szerint díszíthető. Hozzávalók: 2 rész sötét rum, 2 1/2 rész víz, 1 teáskanál barnacukor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 4 csepp vaniliaaroma, 1 egész fahéj, 1 késhegynyi vaj. Van, aki a tetejére fúj egy kis tejszínhabot is, ez már ízlés kérdése, ki, hogy szereti. Hűvösebb őszi vagy téli napokra kiváló ital lehet.

  • Love Junk

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy szelet alma
    Elkészítés: a hozzávalókat rázd össze shakerben,
    és öntsd egy jégkockákkal teli pohárba.

  • Cuba Libre

    A koktél keletkezése 1900 körülre, Kuba spanyol uralom alóli felszabadulása körülre tehetõ. Kuba szigetére az amerikai katonák vitték be ez idõben magukkal az Újvilágban divatba jövõ Coca-colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig világra jött a Cuba libre.

  • Pornstar Martini

    Pohár: martinis

    Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva

    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben,

    majd szûrd át a pohárba

  • Zombie

    A receptet állítólag egy Donn Beach nevû bártulajdonos keverte elõször az 1930-as években. Egy barátja egyik este beugrott a bárjába és hármat megivott belõle. A legközelebbi találkozásukkor úgy fogalmazott, hogy másnap inkább halottnak, semmint élõnek érezte magát - így kapta a koktél a nevét. Ezután éveken keresztül fejenként legfeljebb két Zombie-t lehetett fogyasztani a Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult és rengeteg Zombie változat létezik - ami viszont közös bennük, az az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütõs.

  • Koktél ABC

    A koktélok a század elõn Amerikából indultak el, s lettek népszerûvé az egész világon.

    A kotélokat két fõ csoportba oszthatjuk: standard és fantázia koktélok. Standard koktéloknak nevezzük azokat a koktélokat, amelyeket az IBA az 50 legnépszerûbb, klasszikus koktél közé sorolt. Számuk nem változik, ezeket pontos receptúrával, alább közreadjuk.

  • Screwdriver Long-drink (12 cl)

    A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs.

    Készítés és felszolgálás:

    tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Csokis csoda

    Csokis csodaBárki számára könnyen elkészíthető, 4-8 fő részére elegendő csokis gyönyör. Most így húsvét tájékán ennek a kis csodának az alapanyagait szerencsére a nyuszi fogja hozni, így ezzel sem kell külön bajlódni.

    Ajánlom csajos délutánokon, családi összejöveteleken, vagy akár este a pároddal filmezés közben, de unalmas pillanatainkban is megfelelő "társaságot" nyújthat. Egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá semmi extra dolog.