Nagyon egyszerűen, kevés hozzávalóból kiváló édességet készíthetünk mi magunk, ráadásul saját ízlésünknek megfelelően. Használhatunk a jégkása elkészítéséhez gyümölcslevet vagy gyümölcsöt is. Ebben az esetben gyümölcsöt használunk, melyet pépesítünk, apróra zúzunk stb, ki hogyan szereti. Lehet ezt csak egy gyümölcsből készíteni, de akár többféle gyümölcsből is. A további teendőn, hogy vízzel és cukorral vegyítjük, majd félóránként megkeverjük/összerázzuk, hogy kásássá fagyjon. És már fogyaszthatjuk is a hűsítő finomságot.
Ilyen könnyen és gyorsan elkészíthetünk bármilyen ízű jégkását, amilyet csak szeretnék. Nyugodtan lehet kísérletezni az ízekkel. El lehet készíteni a már jól bevált, megszokott ízekből vagy esetleg kísérletezhetünk új ízek felfedezésével is.