rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Blue Tequila

  • Share on Tumblr

    Elkészítés: Öntsük a felespohárba a Blue Curacao-t, majd óvatosan, hogy ne keveredjenek össze, rétegeljük rá a tequilát.

    kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

    fincsi koktél, koktélokHozzávalók

    1 rész tequila
    1 rész Blue Curacao

    Pohár: Felespohár

    Módszer: Rétegelés

    Megjegyzés
    A gold tequilát, mint tudjuk, ajánlott narancs szelettel és fahéjjal fogyasztani. Ennél a "módszernél" a curacao blue helyettesíti a narancs ízvilágot, ezért nyugodtan megszórhatjuk az ital tetejét egy kis fahéjjal. Pár csepp fahéjszirup pedig már rendesen felturbózza a kéktequilánkat.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karácsonyi Bailey's

    Elkészítés:

    Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Grenada

    A koktél elnevezése egy Nyugat-Indiai sziget neve is egyben - többek közt is is terem a fehéj.

  • Ananász-eper gyümölcs (hideg) koktél

    Megjegyzés:

    Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Sex on the Beach

    Pohár: longdrinkes
    Díszítés: narancskarika és fogpiszkálóra tûzött koktélcseresznye
    Elkészítés: rázd össze az összes hozzávalót és öntsd
    egy jégkockákkal megtöltött pohárba.

  • Pina Colada

    Pina ColadaA Pina Colada az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb koktél. Ehhez az italhoz blenderre (vagy turmixgépre) lesz szükségünk, de shaker-rel is elkészíthető. Tegyünk törtjeget a blenderbe, és öntsük rá alapitalunkat, a rumot. Majd jöhet a többi összetevő, kókuszlikőr, és -szirup, tejszín, végül pedig az ananászlé. Ha még krémesebbé és természetesebbé szeretnénk tenni a koktélt, egy fél szelet ananászt is tehetünk a blenderbe. Turmixoljuk össze és töltsük ki tulipán pohárba az elkészített italt. Díszítéshez használjunk ananász szeletet és koktélcseresznyét.

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.

  • Black Russian Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve.

  • Gin Fizz

    A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerûbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentõsségük. 1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté. Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.

  • San Juan Capistrano

    Kókuszos beütésû fanyar hosszúital.

  • April Shower

    Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
    Pohár: boros goblet;
    Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;

  • Gimlet

    Hozzávalók: 6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég;
    Pohár: koktélospohár;
    Díszítés: egy lime-szelet;

  • Old Fashioned Whisky Coktail

    A whisky-s koktélok egyik elõfutára. Már az 1800-as évek elején fogyasztották, ekkor azonban csak whisky koktélnak hívták, az Old Fashioned jelzõt az 1900-as évek környékén kapta.

  • METAXA Sun & Ginger

    5*-os METAXÁBÓL ajánlott:

  • Corkscrew

    Egy hûs nyári ital, a forró nyári estékre.

  • Koktélkészítés - hogyan kezdjünk hozzá?!

    Alapanyagok, italok

    A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínûleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerû megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likõrt vagy keserût, illetve néhány gyümölcslevet tartalamaz.

  • Acapulco

    Variációk

    Ha valamiért lenne kókusztejünk, használjuk azt a kókuszlikõr helyett -csak hogy még hasonlóbb legyen a trópusi érzet. Természetesen ekkor tölthetünk egy gyûszûnyivel több rumot, hogy ellensúlyozzuk az alkohol-veszteséget...

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Ital kislexikon

    Absinth (abszint): Magas 60%-os alkoholtartalmú zöldes vagy színtelen ital. Fûszeres, ürömmel és ánizzsal ízesített alkohol. Káros hatása miatt a XX. század elején szinte az egész világon betiltották.

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%