A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett. Hozzávalók
* Jégdara
* 3 rész whisky
* 1 rész cukorszirup
* 5 mentaág
Pohár:
Collins
Módszer:
Shaker
Elkészítés
Használjunk lehetõleg elõhûtött Collins-poharat. Töltsük bele a cukorszirupot és rakjunk bele 4 mentaágat. A keverõpálca (vagy fakanál) végével zúzzuk össze õket - ez fogja adni az ital aromáját.
Rakjunk a pohárba jeget és töltsük rá a whiskyt (lehetõleg Bourbont). Keverõpálcával keverjük sokáig, hogy jól lehûljön - lehetõleg addig, amíg a pohár fala párás nem lesz.
Díszítsük mentaággal és kínáljuk szívószállal.
Variációk
Ha még egy picit dobni szeretnénk az italon, töltsünk a kész koktél tetejére egy teáskanál barnarumot.
Alapitalként a whiskyn kívül használhatunk brandyt vagy almapálinkát is.
Forrás: koktel.idea