Többen magukénak tartják a Bronx feltalálását, azonban a legvalószínûbb, hogy Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette elõször, az 1930-as években.
Elmondása szerint éppen egy Duplexet készített (ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikõrbõl állt), amikor a fõnöke oda jött közölni hogy az egyik vendég valami újat szeretne inni.
Johnnie befejezte a Duplexet, majd beugrott, hogy hogyan tudna a Duplexbõl kiindulva valami egészen mást keverni: a narancslikõrt ginre cserélte és az egészet felönöttte narancslével. A fõnöke, miután megkóstolta, nagyon elégedett volt, a vendég úgyszintén.
A nevet pedig állítása szerint a Bronx-i állatkert ihlette. Maradjon az õ titka, hogy miért. Hozzávalók
* Jégkockák
* 2 rész gin
* 1 rész száraz vermut
* 1 rész édes vermut
* 1 rész narancslé
Pohár:
Koktélospohár
Módszer:
Shaker
Alkohol%:
20% *
Elkészítés
Tegyünk a shakerbe jeget és öntsük hozzá a gint, a száraz és édes vermutot, valamint a narancslevet. Rázzuk össze és szûrjük le a koktélospohárba.
Díszítés nélkül kínáljuk.
Variációk
A koktél édességével-szárazságával a kétfajta vermut arányának változtatásával játszhatunk. Ha jobban szeretjük a száraz keverteket (vagy épp nincs édes vermutunk), próbáljuk ki a Bronx Dry-t, amibõl az édes vermutot kihagyjuk.