
1880-ban Louis-Alexandre Marnier Lapostolle volt az elsõ, aki vadnarancs olajával elegyítette az általuk gyártott konyakot, így megszületett a késõbb világhíressé vált likõr, amit Cézar Ritz, a híres szálloda alapítója, javaslatára Grand Marnier-nek kereszteltek el. Az ital receptúrája a XIX. század óta változatlan, a pontos összetevõk természetesen titkosak. A Grand Marnier likõr alapja az a konyak, melyet kizárólag a francia Cognac régióban termesztett szõlõbõl készítenek.
A konyakot a Karib-szigeteken lévõ, a cég saját narancsültetvényein termett vad- vagy más néven keserûnarancsból készült, a parfümhöz nagyon hasonlatos eszenciával házasítják össze, majd különbözõ fûszerekkel és vaníliával ízesítik. Az italt végül cukorsziruppal édesítik, és további 6-8 hónapon át tölgyfa hordókban érlelik.
Már a Grand Marnier palack lepárlók rézüstjét idézõ alakja is egyedülálló. A rajta látható pecsét valódi viaszból készül, ezért minden üvegen egyedi formája van. A piros szalagot is kézzel helyezik az üvegre, az ital címkéje pedig az ital kiválóságát és egyediségét szimbolizálja.

Sokoldalú felhasználhatósága miatt igen kedvelt prémiumlikõr az egész világon: mind tisztán, mind jéggel fogyasztva kiváló ital, üdítõkkel keverve pedig frissítõ long drink.