rss

  • A tea

  • A tea története jóval régibb, mint a koktéloké vagy a kávéé, visszanyúlik a teakultúra és -fogyasztás õshazájába, Kínába és Indiába.

    Tea néven rendszerint különbözõ fõzeteket (vizes kivonatokat) értünk a teacserje szárított leveleibõl. A tea tropikus vagy szuptropikus vidéken terem. Különbözõ fajtái és feldolgozási módjai révén tealevelekbõl egészen különbözõ fajtájú teákat nyernek. Ezek sok tulajdonságukban ugyan különböznek egymástól, de abban megegyeznek, hogy zamatos, illatos, serkentõ hatású, finom italt szolgáltatnak.

    A tea nemcsak nálunk, de az egész világon rendkívül kedvelt ital. Koffeintartalmánál fogva serkentõ hatással van az idegrendszerre. Csersavtartalma kedvezõ hatású az emésztésre. Az egyes országokban, sõt ezen belül a különbözõ fogyasztók is más és más módon készítik. A tea helyes elkészítése során összes jó tulajdonságának érvényesülnie kell. A teáról mondják, hogy fõzése mûvészet, amely mesteri kezet igényel. A jó teaital alapja a jó teaféleség megválasztása. Legjobbnak számít a kínai és az indiai tea, amelyek zöld vagy fekete teát adhatnak. Kitûnõ a grúz, ceyloni, a vietnami, stb. tea is. Az eltérõ származású teák ízben, illatban, a fõzet színében és aromájában különböznek egymástól.

    A tea története és fajtái

    A tea története körülbelül 5.000 évvel ezelõtt kezdõdött. Felfedezõje - a legenda szerint legalábbis - i. e. 2737-ben egy Kínai uralkodó volt úgy, hogy véletlenül tea leveleket ejtett egy pohár forró vízbe. Az 1600-as években a tea közkedvelt itallá vált Európában és amerikai telepesek között is. A gyarmati idõk óta a tea fontos szerepet játszik az amerikai kultúrában és szokásokban. A mai iskolákban mind tanulunk az angol tea-adók ellen tiltakozó híres bostoni teadélutánról -- a Függetlenségi háború egy fontos elõzményérõl. Ebben a században Amerika két fontos újítással járult hozzá 1904 környékén a teaértékesítés iparához: filteres teát elõször egy bostoni kereskedõ készített, míg a jeges tea a St. Louis-i Világkiállításon született meg.

    A teákat típus szerint három fõ csoportra oszthatjuk: fekete, zöld és oolong tea. Az Egyesült Államokban elfogyasztott teák több mint 90 százalékát a teljesen erjesztett, erõs ízt adó, aranysárga fõzetû fekete tea adja. A legnépszerûbb fekete teák között található az English Breakfast (reggeli tea - erõs ízéhez jól illik a tej), Darjeeling (/ejtsd: dárdzsiling/ - ebédhez illõ himalájai virág aromájú teakeverék) és az Orange Pekoe (az egyik leggyakrabban használt Ceylon teakeverék).

    A zöld tea készítésekor az erjesztés fázis elmarad, így születik a különleges aromájú, világos/aranyzöld színû tea. Zöld tea, a Kelet egyik fõ cikke, az USA-ban is egyre népszerûbbé válik a zöld tea ivás rákmegelõzõ hatását kimutató tudományos kutatások eredményeként.

    A Kínában népszerû Oolong tea, részlegesen erjesztve fekete és zöld tea között áll mind ízben, mind színben.

    Míg az ízesített teákban megtalálhatjuk ezt a három alapvetõ fajtát, a herbateákban nem tartalmaznak igazi tealeveleket. A herba- és gyógyteákat a legkülönbözõbb növények virágaiból, bogyóiból, héjaiból, magvaiból, leveleibõl és gyökerébõl készítik.

    Teafajták - Ízesített teák

    English Breakfast: A prototípusát ennek a közkedvelt teának több mint száz éve dolgozta ki a skót teaszakértõ Drysdale Edinburgh-ban. "Reggeli tea" néven árusították. Angliában nagy népszerûségre tett szert, azután, hogy Victoria királynõ divattá tette a skót dolgokat (Victoria és Albert nyári lakja Balmoralban egy felvidéki kastély volt). A londoni teaházak valamiért "English Breakfast Tea" névre keresztelték át (angol reggeli tea). Kiváló fekete teák, gyakran Keemun tea keveréke. Igen sok teaszaktekintély ajánl mellé tejet, melynek zamata a legtöbbeket "tûzhelybõl kivett forró pirítós a" ízére emlékezteti, és lehet, hogy a név eredeti forrása. Tejjel vagy citrommal kínáljuk. (Soha sem adjunk citromot olyannak, aki tejet kért - citromot soha sem tesznek mellé. Kicsapná a tejet.) Jól használható jeges tea készítéséhez is.

    Irish Breakfast: Az írek mindig is kedvelték a teát, mégis az összes britek közül õk isszák legerõsebben a teát. Az írek egy mondása szerint egy "igazi csésze tea" "olyan erõsnek kell lennie, hogy egy egéren vágtázni lehessen." Így vezetve a gondolatot az írek szerint csak három féle fû alkalmas teának. Az elsõ a legjobb minõségû Kínában található, és kínaiak isszák, természetesen. A másikat közvetlenül írországba viszik. A harmadik, leggyengébb minõségût, az angolok veszik. Az Irish Breakfast teát, erõs íze miatt szinte kizárólag reggel fogyasztják (az írek kivételével, akik egész nap ezt isszák). Általában Assam teák képezik e keverék alapját. Telt íze miatt általában sok cukorral (a sok megfelelõ mérték itt - a kockacukor már egy angol számítás) és tejjel (tejjel, sohasem tejszínnel. A tejszín túl nehéz a teához, ezért csak kávéhoz adható. A tejet mindig szobahõmérsékleten adjuk, sosem hidegen, mert az túl hamar kihûtené a teát.) szolgálják fel.

    Caravan: Ezt a kiváló teát a cári Oroszország hozta létre Ázsiából teveháton hozott sokféle teák keverékébõl. Mivel a kereskedelmi útvonalak igen veszélyesek és a szállítmányok bizonytalanok voltak, az orosz tea-kereskedõk a változó fajtájú behozott teákból keverték ki a teát - rendszerint nem egy-, hanem sokfélébõl. Rendszerint kínai és indiai fekete teák keverékébõl állt. Az írekhez hasonlóan az oroszok egész nap itták ezt a teát, de a mai fogyasztók inkább reggelihez és egy étellel kiegészített elegáns délutáni étkezéshez kedvelik. Tejjel és cukorral szolgálják fel. Az orosz szereti az édes teát, általában mézzel, lekvárral ízesítve ezt a nemzeti italt. Szegfûszeggel tûzdelt citromot is lehet hozzá adni.
    Earl Grey: Earl Grey (1764-1845) létezõ személy volt, akinek neve - annak ellenére, hogy Anglia miniszterelnöke volt IV. Vilmos uralkodása alatt - sokkal inkább a róla elnevezett teáról maradt meg a történelemben. A legendák szerint ezt a teát egy kínai mandarin adta neki a kereskedelmi kapcsolatok mélyítéséért. Szürkés, füstös egy csipet édeskés ízû tea, mely ma a világban a második legkedveltebb teaként ismert. Általában fekete teák és bergamotolaj keveréke.

    Teafajták - Fekete és oolong teák

    Darjeeling: A név India egy hegyekkel tûzdelt teatermõ vidékére utal. A terület hegyi magas klímája és a szelíd ködös esõi egy egyedien telt, ugyanakkor könnyed, kellemesen hosszan megmaradó ízt ad, a muskotály ízére emlékeztetve. Kifejezetten délutáni fogyasztásra a vendégeknek ízesítõk nélkül kínáljuk. Citrommal ízesíthetõ az nagyon jó minõségû Darjeeling tea, tejjel sohase. (A tej elfedné a tea kiváló sajátságait, melyek egyedivé teszik.)

    Oolong: Ezt az elegáns teát gyakran csak a "teák pezsgõjeként" emlegetik. Eredetileg Kína Fukien tartományából származik, Angliába elõször 1869-ben John Dodd vitte el. Ma a legjobb minõségû Oolong teákat (Formosa Oolong) Taiwanban termesztik. A zöld és fekete teák között félúton úgy erjesztik, hogy egy ízletes gyümölcsös ízt adjon, melytõl a tej, citrom, vagy cukor teljesen idegen. Ennek fényében láthatjuk, hogy délutáni teázáshoz illik uborkás szendvics társaságában.

    Teafajták - Zöld teák

    A világ teatermelésének mindössze tíz százalékát teszi ki a zöld tea. A japán tea-szertartás (melyben zöld teát használnak) egyfajta mûvészet önmagában. Egy teljes és megfelelõ tea-szertartás elvégzése a legtöbbek képességein felül áll, s ezért nem tanácsos megkísérlésük. A zöld tea általában nem alkalmas a szállodákban délutáni teázásokra.

    Teafajták - Kínai teák

    Keemun: a leghíresebb a kínai fekete-tea fajták közül. Kényes és összetett természete miatt a "teák burgundijájának" is nevezik. Telt ízû tea, mely magában vagy tejjel/cukorral is jól megállja a helyét. A "bor-szerû" jellege miatt citrom nem ajánlott hozzá, mert túl savanykás ízt eredményez.

    A tea készítése

    A jó tea készítésének másik elõfeltétele a jó minõségû ivóvíz. A teát úgy készítik, hogy a vizet kezdõdõ forrásig melegítik, a hosszabb forralás ugyanis nem elõnyös. A hosszú ideig forrón tartott ún. bojler-víz kedvezõtlenül befolyásolja az ital minõségét.

    A fõzésre szolgáló edényt sohase használjuk más célokra. Legjobb a porcelánból készült kanna vagy jénai üvegbõl készült, ill. zománcozott teáskanna. Alapvetõ szabály, hogy a teát sohasem szabad fõzni, forralni, hanem csak forró vízzel leönteni.

    A teáskannát elõször elõmelegítjük, azután beleszórjuk a teát, amelyet kevés forró vízzel leöntünk, hogy a tealevelek szétnyíljanak. Csak ezután öntünk hozzá frissen forralt vizet, majd a kannát lefedjük, és 3-5 percig állni, kilúgozódni hagyjuk, azután leszûrjük, és fölszolgáljuk. A hosszabb ideig tartó állás, kilúgozódás nem elõnyös, mert túl sok fanyar ízû csersav oldódik ki a levelekbõl.

    A tea készítéséhez sose használjunk már kifõzött tealeveleket. Az így készült ital értéktelen és nem is nevezhetõ teának.

    A tea fogyasztása

    A teát fogyaszthatjuk édesítés nélkül vagy cukorral, mézzel, gyümölcsszörpökkel édesíthetjük, sokan tejjel szeretik keverni. Savanyíthatjuk citrommal, citromlével vagy citromsavval. A teát forrón vagy hûtötten szolgáljuk fel.

    Egyéb fõzetek
    A háztartásban sokszor készítünk olyan fõzeteket, amelyeket szintén teának nevezünk. Ezek alapanyaga szárított alma, csipkebogyó, hársvirág, szárított növények, gyógynövények, stb. A belõlük készült italok gyermekek és betegek számára is alkalmasak.

    Teareceptek
    A tea ugyanúgy, mint a kávé a legnépszerûbb italok közé tartozik és a nap bármely szakában fogyasztható. A nyári kánikulában lehet fogyasztani jéghidegen vagy tûzforrón, kinek - kinek ízlése szerint. Fontos azonban tudnunk, hogy ízesebb, aromásabb teát lehet készíteni teafûbõl. Aki azonban a gyengébb ízek híve, nyugodtan készítheti az alábbi különlegességeket filteres teából is. 1 csapott teáskanálnyi teafû mennyiségre egy filter tartalmának felel meg.


  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • A világ legnagyobb daiquiri koktélja egy kubai bárban

    A világ legnagyobb daiquiri koktélja egy kubai bárbanA világ legnagyobb daiquiri koktéljával rukkolt elő egy kubai bár. 270 litereset kevert leghíresebb néhai vendége, Ernest Hemingway emlékére. A több hektós koktél 10 csapos és 55 önkéntes segéd műve volt. A rumból, citromból, cukorból kevert italt két méter magas pohárba töltötte két pincér kancsókból, miközben a stáb buzgón dolgozott a nedűn. A megakoktél az El Floridita nevű bárban készült, amelynek törzsvendége volt Hemingway. A bár részben az író születésének 133., részben pedig saját alapításának 195. évfordulója alkalmából keverte a koktélt.

  • Házi frissítők

    Házi frissítőkA nyári melegben három literre növekszik napi folyadékigényünk. Az édes-szénsavas üdítők helyett keverj alkohol- és cukormentes, egykettőre elkészülő, finom nyári koktélt! A kánikulában felüdülés lesz ezeket kortyolgatnod úgy, hogy a kalóriákkal sem kell törődnöd. Egy kis kreativitással otthon is készíthetünk finom, látványos és hűsítő italokat magunknak vagy vendégeinknek. Néhány otthon található zöldség, gyümölcs egy kis citrom, néhány jégkocka és már készen is vannak a hűsítő és kalóriamentes házi koktélok.

  • 50 millió buborék egy üveg pezsgőben

    50 millió buborék egy üveg pezsgőbenIgen, nem tévedés kb. ennyire becsülik a pezsgőben lévő buborékok számát. Érdekesség, hogy a pezsgő – amit manapság előszeretettel fogyasztunk különféle ünnepi eseményeken – annak idején „selejtnek” számított. Selejt volt azért, mert tulajdonképpen nem más, mint szénsavas bor. Párizstól nem messze Reims városánál elterülő lankás, békés tájon – ahol a francia királyok tucatjait koronázták meg – még mindig áll a templom, ahol ezt a különleges borféleséget “feltalálták”. Az emberiség szerencséjére ugyanis itt munkálkodott valamikor Dom Pierre Pérignon.

  • Értékes borok szuperbiztos svájci széfben

    Földrengésálló falak, biztonsági kamerák, kódok és duplakulcsos hozzáférés - mindez talán kissé túlzásnak tûnik néhány palack bor biztonságba helyezésére, de a Genf szívében található Au Boheur du Vin tárolóiban õrzött palackok tulajdonosainak legalább könnyû az álma. A borok szerelmesei számára egy genfi magánbank alatt rendezték be ezt a különleges raktárt, amely ma Svájc legbiztonságosabb bortárolójának számít.A "borszéfet" az 1988-ban a bank alatt a dolgozók számára kialakított atombiztos óvóhelybõl alakították át, és jelenleg 137 ügyfél 37 ezer palacknyi kincsét õrzi.

  • Szerelmi koktél Valentin napra - szerelmedtõl szerelmednek finomat

    Vágykeltõ koktéllal még jobban telik ez a nap. Egyszer csak azt veszed észre: megérint a szerelem. Valentin napra jó muri lehet egy esti koktélozás!

    Lepd meg Szerelmedet egy bájitallal, egy fincsi koktél formájában :D

    Hozzávalók (2 személyre):

    8 cl borlikõr, 40 cl Sprite, 2 zöld citrom, 8-10 koktélcseresznye, jég...

  • Több alkoholt fogyasztanak Európában, mint a világ többi részén

    Sehol a világon nem fogyasztanak annyi alkoholt, mint Európában, holott az összesített mennyiség az 1970-es évekhez képest jelentõsen csökkent - jelentették ki az Osztrák Táplálkozástudományi Szövetség (VEÖ) bécsi ülésén.

    Cees Goos, az Európa Bizottság, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ kábítószer-ellenes és bûnügyi hivatalának (UNODC) közegészségügyi szakértõje szerint bár az alkoholnak számos negatív hatása van az egészségre, mégis fontos kulturális és szociális faktor Európában.

  • Tej alapú hűsítő italok

    Tej alapú hűsítő italokA hőségben fontos a megfelelő folyadékbevitel, de a víz és ásványvíz fogyasztása egy idő után unalmas lehet, ilyenkor érdemes például a tejre gondolni, amely ugyanúgy oltja a szomjat, mint a víz, ráadásul shake, turmix formában számos módon és változatban fogyasztható. Mindemellett pedig a tej tele van magas minőségű fehérjével, vitaminnal és kalciummal. Elektrolittartalmával pótolja az izzadással elveszített sómennyiséget, és folyadékmegtartó képességünk is sokkal tartósabb lesz tőle. Olyan fehérjéket tartalmaz, amelyek más italokban egyáltalán nem találhatóak.

  • Disney koktélok

    Disney koktélokHa te is szeretted vagy még most is szereted a Disney hősöket, nem kell pusztán a filmekre korlátozni rajongásodat. Egy Codynak nevezett fickónak köszönhetően már ital formájában is élvezheted őket. No, ne kölyökpezsgőre gondoljatok – még csak az kéne -, sokkal inkább igazi, finom, kényeztető, és becsapósan fejbekólintós koktélokat tessék elképzelni! Cody az egyes koktélok megalkotása során igyekezett az adott Disney főhős személyiségét megragadni, és a szánkba adni, ráadásul még az alapanyagokat is elárulja minden egyes koktélnál.

  • Tej alapú frissítők

    Tej alapú frissítőkKánikulai estéken aztán nyomulhatnak a tej alapú koktélok. Legelőbb a puffok, amelyek tej, valamilyen szeszes ital és szóda vagy ásványvíz keverékei, jégkockákkal shakerben összerázva. Szintén sok törtjéggel készülnek a frappék. Itt a tejhez feltétlen valamilyen likőr társul, jöhet erős fekete kávé, vanília fagylalt vagy gyümölcslé, esetleg tojás. A klasszikus koktéloknál fő szabály, hogy minimális jeget használjunk, inkább a tejet hűtsük le alaposan. Az adalékanyagokat mixeljük össze, tegyük hosszú pohárba és folyamatosan kevergetve töltsük fel jéghideg tejjel.

  • Jön az almasör - a sörösök is szeretni fogják?!

    Rakamaz hivatalos, turistacsalogató italkülönlegességének ígérkezik a Jonagold almasör, amely a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros vasárnapi almafesztiválján mutatkozik be - jelentette be Farkas Ernõ, a Tokajjal szomszédos település polgármestere csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

    Vaskó György, a miskolci Serforrás Kft. ügyvezetõ-igazgatója, aki egyben a Magyar Kisüzemi Sörfõzõk Egyesületének elnöke elmondta:

  • Saját sörrel büszkélkedhet az Iron Maden

    Saját sörrel büszkélkedhet az Iron MadenA zenekar a legújabb prémium kategóriás angol sörként reklámozza az italt, melynek címkéjéről a banda legendás logója köszön vissza ránk. A brit rockerek Trooper\'s Ale nevű itala helyet kapott a Parlamentben egy konzervatív párti tag ajánlásával annak az egész országra kiterjedő kezdeményezésnek az apropóján, mely szeretné felkarolni a kicsi, független sörgyártókat, és megismertetni őket Anglia lakosságával. A banda frontembere mindig rajongott az angol sörökért, így nagyon örült a saját sör elkészítésének.

  • A Becherovka új ízzel hódít

    Becherovka Lemond: az eredeti eszencia és egy csipetnyi citrusféle. 2010 tavaszán a Jan Becher Karlovarská Becherovka vállalat új terméket fejlesztett ki több mint 200 év elteltével, Becherovka Lemond néven. Az újdonság az eredeti Becherovka ízvilágára épül, amelyet leheletnyi citrusféle tesz még izgalmasabbá, és ezt továbbfokozza, hogy a cég Lemond Call néven új „rituálét” kíván meghonosítani, amely megkülönbözteti, és könnyen felismerhetõvé teszi a Becherovka Lemond fogyasztóit. A jeges hatást keltõ Lemond palack áprilistól kapható a szuper- és hipermarketekben.

  • Kovács Kálmán – Bacardi Brand Ambassador

    Kálmán Esztergomban született 1970-ben. 14 évesen került Budapestre, ahol elõször a Gundel Károly Vendéglátó Ipari és Idegenforgalmi Szakképzõ Iskolában tanult, majd beiratkozott Willmann András Bacardi Mixer iskolájába.

    A Koktél címû film hatására indult el a mixerség felé vezetõ úton az akkor még szakácsként dolgozó fiatalember, aki „szûknek érezte a konyhát”, de szerette, hogy ebben a munkában kiélheti a kreativitását, hogy játszhat az ízekkel és új dolgokat hozhat létre.

  • Gyümölcs: banán

    A banán az emberiség egyik legôsibb kultúrnövénye, melynek eredetét Ázsiában kell keresnünk. Hajdanán már Nagy Sándor is kóstolta indiai hadjárata során, ennek ellenére a gyümölcs igazi európai térhódítása csak a 19. században kezdôdött. Ôshazájában a banán a termékenység szimbóluma, de vajon miért? Talán mert a növény állandóan reprodukálja magát, vagy mert gyümölcse fallikus szimbólum… Egy biztos: Indiában az ifjú házasok küszöbére banánleveleket és -termést szoktak helyezni.

  • Kihagyhatatlan: Epres pezsgőkoktél

    Kihagyhatatlan: Epres pezsgőkoktélMájus végén-júniusban a legfinomabb az eper, de nem csak a gyönyörű piros gyümölcsnek van itt az ideje a nyár beköszöntével, hanem a pezsgőknek, koktéloknak is. Ráadásul az eper és a pezsgő országos cimborák. Egy egyszerűbb, de jól kiválasztott pezsgő kiváló alapja lehet akár egy epres koktélnak. A kísérletező kedvűek kipróbálhatják rozé pezsgővel és más gyümölcsökkel is, hiszen a ribizli és a málna is kiváló választás, sőt, hamarosan itt a sárga- és az őszibarack, valamint a nektarin is

  • Tudnivaló koktélokról

    Mekkora egy koktél? – Egy-egy koktél adagonként rendszerint legfeljebb 6 cl alkoholt tartalmaz. Ahol a receptek felöntésrõl beszélnek, ott ízlés dolga, hogy ki mennyi higítót (például szódát vagy gyömbért) használ, de nem szokás 20-25 cl-nél hosszabb italokat keverni. Van forrás, amely szerint az összetevõk számát is illik korlátozni, s eszerint ötnél több különbözõ alkotóelem használata már erõs túlzásnak számít.

    Keveredési idõ – Az összerázás, illetve a keverés idejét úgy kell megválasztani, hogy a vegyülés teljes legyen, az ital jól lehüljön, de mégse higítsa fel az olvadó jég.

  • Italok ABC sorrendben (ital kislexikon)

    Italos szekrény, italok listája, árlista, koktélos, bartenderAbsinth: Magas 60% feletti alkoholtartalmú zöldes vagy színtelen ital. Fûszeres, ürömmel és ánizzsal ízesített alkohol. Leginkább Franciaországban terjedt el, vízzel keverve itták. 1920 körül (kábítószer jellegû és addiktív káros hatására hivatkozva) szinte az egész világon betiltották. Mára (ütõssége miatt) sokan újra kedvelik. Menthol, mangó, cannabis ízben is kapható. Ebben a cikkben négyszáznál több italról olvashatsz további hasznos ismertetõt. Javasoljuk, hogy az italkereséshez használd a portál keresõ funkcióját, hogy gyorsabban rálelj a számodra fontos információkhoz!

  • Megalkották a a világ legnagyobb whiskys üvegét

    Megalkották a a világ legnagyobb whiskys üvegétKülönleges születésnapot ünnepelt Skócia legkedveltebb whisky-je: augusztus 12-ére a Famous Grouse megdöntötte az eddigi világrekordot, megalkotta a világ legnagyobb whisky-s üvegét. A csúcsra törő palack, amely a fajdkakasos whisky hű másolata 44 literrel szárnyalta túl az előző rekordot, azaz 228 literes űrtartalommal büszkélkedhet, amely 9210 pohárnyi scotch-csal egyenlő. A rekordot a Guinness szakembere hitelesítette a nagyszabású leleplezésen.

  • Angostura

    Származás

    Az Angostura Venezuelából, Trinidad szigetérõl származó erõs ital, nevét születési helyérõl, Angostura városáról kapta, ahol feltalálója Dr. Sieger tevékenykedett.

    A titkos recept alapján készített likõrt a világon ma is egyedül itt gyártják. Angostura (olvasd: angosztura) - önállóan nem fogyasztott, elsõsorban száraz kevert italok készítéséhez használt keserû, 40% alkoholtartalmú likõr.

  • Szexi koktélok: Sex on the beach, Pina Colada és az Orgazmus

    Szexi koktélok: Sex on the beach, Pina Colada és az OrgazmusMi is lehet jobb, mint egy hűsítő koktél a nyári melegben. Ha trendi akarsz lenni, akkor válaszd a legvadabb koktélokat a bárból! Unod a szürke hétköznapokat? Eleged van a munkából? Monoton az életed? Vedd fel a kedvenc ruhádat a legcukibb cipőddel, vigyél magadra egy kis sminket. Hívd fel a barátnőidet és menjetek, igyatok meg egy koktélt. Legyél trendi és bevállalós, válaszd a legmerészebb szexi koktélokat. Sex on the beach, Pina Colada, Orgazmus! Ne habozz, kérd ki, ami neked jár és élvezd estédet, a csajokkal!