2024.03.29. - Auguszta

Gin Fizz

A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerûbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentõsségük. 1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté. Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Hozzávalók:

Jégkockák
2 rész gin
1 öntet cukorszirup
4 rész szódavíz
1 rész citromlé

Elkészítés:

Rakjunk a shakerbe jégkockákat (még jobb, ha tört jeget használunk) és adjuk hozzá a gint, citromlevet és cukorszirupot. Rázzuk jó alaposan legelább fél percig, majd szûrjük Collins-pohárba. Adjunk hozzá néhány jégkockát és töltsük fel jéghideg szódavízzel. Díszítsük citromdarabokkal, tálaljuk szívószállal. Ne felejtsük: a shakerben semmiképp se rázzunk szódavizet (vagy szénsavmentes ásványvizet) - hacsak nem vágyunk egy kiadós fürdésre.

Variációk:

Alternatív megoldásként helyettesíthetjük a citromlevet és cukorszirupot limelével, így kapjuk a Lime Gin Fizz -t. Tojást használva Royal Fizz-t készíthetünk, a gint rummal helyettesítve pedig máris kész a Rum Fizz.

Hasonló koktélok:

Collins, French 75, Gin Daisy, Pink Lemonade, Orange Blossom, Rail Splitter, St Clemens, The Sour, White Lady, Costa del Sol