rss

  • Martini

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 9 cl gin, 3 cl száraz vermut, jég;
    Pohár: martinis;
    Díszítés: egy olívabogyó, citromhéj-csík;

    A gint, a vermutot és a jeget keverõpohárban összekeverjük. Az italt leszûrjük a martinispohárba és díszítjük.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Godmother Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

  • Virgin banana daiquiri

    Virgin banana daiquiriA cukrot, citromlét, szirupot, ananászlét néhány jégkockával és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverőpohárban. Koktélospohárba, tört jégre szűrjük, majd megkeverjük. Ananászdarabbal és koktélcseresznyével díszítjük. Hozzávalók: 1/2 banán, 0,5 cl banánszirup, 2 cl citromlé, 2 cl cukor, 10 cl ananászlé, ananászszelet, koktélcseresznye. Egy ilyen alkoholmentes finomság bármikor jólesik az embernek, bármilyen alkalommal, bárhol megállja a helyét!
    Egészségetekre!

  • Gibson

    A száraz Martini e változatát az 1940-es években a New York-i Player's Clubban alkották meg a neves amerikai képzõmûvész és illusztrátor, Charles Dana Gibson tiszteletére.

  • Koktélkészítés - hogyan kezdjünk hozzá?!

    Alapanyagok, italok

    A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínûleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerû megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likõrt vagy keserût, illetve néhány gyümölcslevet tartalamaz.

  • Tojás flip

    Hozzávalók:

    - 8 tojássárgája
    - 4 narancs
    - 4 dl tej
    - 4 kk cukor
    - késhegynyi õrölt fahéj

  • White Lady

    Kellemesen fanyar, citromos kevert ital. Kiváló aperitif és parti koktél.

  • Apple Jack Light

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 18 cl almalé, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: kétszínû alma-ékek;

  • Costa del Sol

    Egy kis spanyol hûsítõ azoknak, akiknek forró a vérük!

  • Margarita

    Történet:

    Az egyik legnépszerûbb tequila-alapú koktél. Beszédes neve alapján sejthetõ, hogy a recept nevét egy hölgy ihlette, viszont arról, hogy ki volt a múzsa, megoszlanak a vélemények.

    A legnépszerûbb változat szerint egy amerikai színésznõrõl, Majorie Kingrõl nevezték el 1948-ban. Majorie allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az õ tiszteletére keverte ezt az italt és nevezte el Margaritának, ami a Majorie spanyolul.

  • Pornstar Martini

    Pohár: martinis

    Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva

    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben,

    majd szûrd át a pohárba

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Manhattan

    Történet

    A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan idõs lehet, mint a Martini - habár ez utóbbi ismertebb.

    Már az 1860-as években történik hasonló receptekrõl említés. Híressé egy Winston Churchil édesanyja által tartott Manhattan Club-i estély tette, az 1870-es évek elején.

    A házigazda, Jenny Jerome itt ugyanis állítólag felkérte az egyik pultost, hogy keverjen egy koktélt Samuel J. Tilden, New York újonnan megválasztott kormányzója tiszteletére. A koktélt pedig a helyrõl nevezék el.

  • Vajas-rumos koktél

    Vajas-rumos koktélA fűszereket tegyük egy csészébe. A rumot, a vizet és a cukrot tegyük egy kis edénybe. Forrásig melegítsük folyamatos kevergetés mellett. Majd öntsük az edény tartalmát a csészébe. Végül a vajat óvatosan helyezzük az ital tetejére, ami majd szépen elolvad a keverékben. Ízlés szerint díszíthető. Hozzávalók: 2 rész sötét rum, 2 1/2 rész víz, 1 teáskanál barnacukor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 4 csepp vaniliaaroma, 1 egész fahéj, 1 késhegynyi vaj. Van, aki a tetejére fúj egy kis tejszínhabot is, ez már ízlés kérdése, ki, hogy szereti. Hűvösebb őszi vagy téli napokra kiváló ital lehet.

  • Greek Mojito

    Vannak, akik azt mondják, hogy jobb, mint a klasszikus mojito!

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • White Lady

    Íme a fehér hölgy, amely kitûnõ éjszakai partner!

  • Pina Colada

    Pina ColadaA Pina Colada az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb koktél. Ehhez az italhoz blenderre (vagy turmixgépre) lesz szükségünk, de shaker-rel is elkészíthető. Tegyünk törtjeget a blenderbe, és öntsük rá alapitalunkat, a rumot. Majd jöhet a többi összetevő, kókuszlikőr, és -szirup, tejszín, végül pedig az ananászlé. Ha még krémesebbé és természetesebbé szeretnénk tenni a koktélt, egy fél szelet ananászt is tehetünk a blenderbe. Turmixoljuk össze és töltsük ki tulipán pohárba az elkészített italt. Díszítéshez használjunk ananász szeletet és koktélcseresznyét.

  • Tomkin Special

    Pohár: longdrinkes
    Díszítés: lime karika és néhány koriander ág
    Elkészítés: öntsd az összes hozzávalót egy pohárba,
    és adj hozzá törtjeget. Keverd össze, majd öntsd fel tonikkal.

  • Singapore Sling

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl friss citromlé, 3 cl Cherry Brandy, szódavíz, jég;
    Pohár: goblet;
    Díszítés: narancs- és citromszeletek, maraschino cseresznye és mentalevél;

  • Martini Dry

    Történet

    A Martini Dryt elõször az 1900-as évek elején keverték. Elõdje a Martinez koktél volt, amely két rész édes vermutból, egy rész Tom Collins ginbõl, két önten maraschinoból és egy öntet narancs keserûbõl állt.

    A recept azóta folyamatosan változik: kezdetben sok vermuttal készült, az Alkoholtilalom idején viszont a vermut aránya visszaszorult benn. Egy New York-i mixer pedig állítólag tiszta odáig ment el, hogy gint öntött a pohárba és elsuttogta felette a vermut szót.

    Rázva vagy keverve készül a jó Martini? James Bond híres mondása szerint rázva: "Rázza, ne keverje!". Sok ember sok álmatlan éjszakát töltött ezzel az ellentmondással, egyesek azt állították, hogy nincs olyan nagy különbség, mások ennek az ellenkezõjét, egy harmadik pedig bebizonyította, hogy James Bond valójában eredetileg Vodka Martinit rendelt - végül egy kutatócsoport megállapította, hogy a rázott változatban kevesebb az antioxidáns és így egészségesebb.

    Véleményünk szerint a Martinit keverni kell, aminek az az egyszerû oka, hogy ekkor a koktél tisztább lesz.