rss

  • Americano

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 cl Campari, 5 cl édes vermut, szódavíz, jég;
    Pohár: old fashioned;
    Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye;

    A Camparit és a vermutot egy jéggel megtöltött pohárba öntjük. Ízlés szerinti mennyiségben belekeverjük a szódavizet.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Gin Tonic

    Elkészítés:

    A vendégpoharat feltöltjük jégkockákkal, majd beleöntjük a gin-t, és belehelyezzük a citromkarikát. Végül a poharat feltöltjük tonikkal.

  • Mojito

    Történet

    Az ital Kubában született az 1920-as években. A szesztialom miatt a szigetre látogató amerikai turisták között ekkor tett szert nagy népszerûségre és indult el világhódító útjára.

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Corkscrew

    Egy hûs nyári ital, a forró nyári estékre.

  • Horses Neck

    Kellemesen édes, nyári frissítõ long drink.

    Készül: Long Drinkes pohár
    Összetevõk:
    - 4-6 cl Metaxa v. Brandy (jobb esetben Cognac)
    - pár csepp Angostura
    - Gyömbérrel felöntve

  • Americano

    Hozzávalók: 5 cl Campari, 5 cl édes vermut, szódavíz, jég;
    Pohár: old fashioned;
    Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye;

  • Bacardi Cocktail

    A világ legnépszerûbb denevérének a koktélja.

  • Mint Julep

    Történet

    A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
    Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett.

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.

  • Gin Daisy

    A daisyk jellemzõje, hogy tört jéggel, old fashioned pohárban kínálják õket és egy kis gyümölcslevet és szódát mindig tartalmaznak, valamint gyümölcsökkel díszítik õket. Az 1850-es évek körül jelentek meg Amerikában.

  • Tojás flip

    Hozzávalók:

    - 8 tojássárgája
    - 4 narancs
    - 4 dl tej
    - 4 kk cukor
    - késhegynyi õrölt fahéj

  • Tom Collins

    Egy forró nyári egy tökéletes kísérõje lehet ez a könnyû, üdítõ hatású koktél.

  • Sidecar

    Különleges koktél étkezések után. A citromlé megtisztítja a brandyt, illetve megpezsdíti a Cointreau-t.

  • Godmother Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

  • Woo Woo

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy gerezd lime
    Elkészítés: rázd össze a hozzávalókat és öntsd egy
    jégkockákkal megtöltött pohárba

  • Green Apple Bowle koktél

    Green Apple Bowle koktélElsőként megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöket. Megcukrozzuk, majd ráöntjük a lime levét, és az italokat (a pezsgőt és a szódát még nem!). Így hagyjuk állni minimum 2 órát. Felszolgálás előtt fél órával öntjük rá a pezsgőt és a szódát. Tetszés szerint jeget rakhatunk a pohárba. Hozzávalók: 10 cl Bacardi Apple, 10 cl Monin zöldalma szirup, 5 dl Martini Brut Pezsgő, 20 cl friss lime leve, 4 dl szóda, 3 db lime, 10 db zöldalma, 15-20 dkg cukor. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes koktél!

  • Pink Gin

    Nagy Britániából származik a recept, ahol a gint egy kis Angosturával bolondították. Az ital hamar eljutott Amerikába, sõt az egész Földet is megkerülte - Sir Francis Chirester világkörüli utazó kedvenc itala ugyanis szintén ez a koktél volt.

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.

  • White Lady

    Íme a fehér hölgy, amely kitûnõ éjszakai partner!