rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Gibson

  • Share on Tumblr

    A száraz Martini e változatát az 1940-es években a New York-i Player's Clubban alkották meg a neves amerikai képzõmûvész és illusztrátor, Charles Dana Gibson tiszteletére.

    Egy történet szerint Gibson nem kedvelte az olívabogyót, ezért kért helyette koktélhagymát. A mixer - akinek fejében nyílvánvalóan az illusztrátort híressé tévõ "Gibson lányok" domborulatai jártak - egyszerre mindjárt két hagymát is a koktélba tett.



    Hozzávalók:
    5cl gin
    2 cl száraz vermut
    2 koktélhagyma

    Elkészítés:
    Félig töltsük fel a keverõpoharat jégkockákkal.
    Töltsük ki a gint és a vermutot.
    Keverjük jól össze, és szûrjük le a koktélpohárba.
    Adjuk hozzá a két koktélhagymát.

    Camille Clifford, "the most famous Gibson girl"


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sex On The Beach

    Sex On The BeachA Sex On The Beach egy klasszikus koktél. A 1980-as 1990-es évek kedvelt vodka alapú itala. Számos variációja létezik, amelyek közül két alaptípus emelkedik ki. Az egyikben a fő összetevők a vodka, barackpálinka, narancslé és áfonyalé. Ez a Nemzetközi Bártender Szövetség hivatalos Sex on the beach receptje. A másik elterjedt típusban vodka, Chambord, Midon Melon likőr, ananászlé és áfonyalé van. Az összetevőket shakerben jéggel rázzuk össze. A variációk sorában előfordul, hogy a klasszikus recept narancslevét ananászlével helyettesítik.

  • Sex on the Beach

    Pohár: longdrinkes
    Díszítés: narancskarika és fogpiszkálóra tûzött koktélcseresznye
    Elkészítés: rázd össze az összes hozzávalót és öntsd
    egy jégkockákkal megtöltött pohárba.

  • Mint Julep

    Történet

    A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
    Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • T.N.T.

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy öntet pastis (pl. Ricard vagy Pernod), egy öntet gyomorkeserû;
    Pohár: koktélospohár;

  • Tom Collins

    Egy forró nyári egy tökéletes kísérõje lehet ez a könnyû, üdítõ hatású koktél.

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Mai Tai original

    A koktélt egy Trader Vic nevû mixer találta fel 1944-ben. Elmondása szerint a világ legfinomabb italát akarta elkészíteni, amihez a legfinomabb alapanyagokat használta. Állítólag mikor egyszer Thaitirõl érkezett a barátok megkóstolták a koktélt, egyikük így kiáltott: "Mai Tai, Roa Ae!", ami thaitiül annyit tesz: "Nem evilági, a legjobb!".

  • Royal Fizz

    Egy királyi frissítõ, nem csak az éjszaka királyinak!

  • Gimlet

    A recept a brit gyarmatokon született, a Távol-Keleten, az elsõ világháború után. Az ott termõ friss lime adhatta az ötletet az angoloknak a gin ízének feldobásához.

  • Peachtree Margarita

    Pohár: martinis vagy coupette
    Díszítés: egy szelet barack
    Elkészítés: töltsd az összes hozzávalót a shakerbe, rázd
    össze és öntsd egy hûtött pohárba.

  • Martini Dry

    Történet

    A Martini Dryt elõször az 1900-as évek elején keverték. Elõdje a Martinez koktél volt, amely két rész édes vermutból, egy rész Tom Collins ginbõl, két önten maraschinoból és egy öntet narancs keserûbõl állt.

    A recept azóta folyamatosan változik: kezdetben sok vermuttal készült, az Alkoholtilalom idején viszont a vermut aránya visszaszorult benn. Egy New York-i mixer pedig állítólag tiszta odáig ment el, hogy gint öntött a pohárba és elsuttogta felette a vermut szót.

    Rázva vagy keverve készül a jó Martini? James Bond híres mondása szerint rázva: "Rázza, ne keverje!". Sok ember sok álmatlan éjszakát töltött ezzel az ellentmondással, egyesek azt állították, hogy nincs olyan nagy különbség, mások ennek az ellenkezõjét, egy harmadik pedig bebizonyította, hogy James Bond valójában eredetileg Vodka Martinit rendelt - végül egy kutatócsoport megállapította, hogy a rázott változatban kevesebb az antioxidáns és így egészségesebb.

    Véleményünk szerint a Martinit keverni kell, aminek az az egyszerû oka, hogy ekkor a koktél tisztább lesz.

  • Bacardi Cocktail

    A világ legnépszerûbb denevérének a koktélja.

  • Cuba Libre

    A koktél keletkezése 1900 körülre, Kuba spanyol uralom alóli felszabadulása körülre tehetõ. Kuba szigetére az amerikai katonák vitték be ez idõben magukkal az Újvilágban divatba jövõ Coca-colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig világra jött a Cuba libre.

  • Bahama Mama

    Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
    Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.

  • Cuba Libre

    Cuba Libre A Cuba Libre koktél eredete: Kuba szigetére az 1900 as évek elején amerikai katonák vitték be ez időben magukkal az Újvilágban divatba jövő Coca-Colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig létrejött a Cuba Libre. A koktél elkészítése: Long drink pohárba a lime-ot kicsit össze törjük, majd jeget töltünk rá. Ezt követően meglocsoljuk a rummal és a colával. Megspékelhetjük pár csepp Angostura Bitterrel, majd elkeverjük egy bárkanál segítségével. Ízlés szerint koktélcseresznyével, vagy a kifacsart lime héjával díszíthetjük a poharat.

  • San Juan Capistrano

    Kókuszos beütésû fanyar hosszúital.

  • Gimlet

    Hozzávalók: 6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég;
    Pohár: koktélospohár;
    Díszítés: egy lime-szelet;

  • B'52

    Története:

    Kellemesen édes rövid kevert ital, régebben kávé mellé mint italkülönlegességet fogyasztották. Napjaink egyik legismertebb parti koktélja. Kiváló bevezetõ és levezetõ ital minden korosztály számára.