rss

  • Ananász-eper gyümölcs (hideg) koktél

  • Share on Tumblr

    Megjegyzés:

    Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír

    Hozzávalók:

    - 10 dkg eper
    - 1,2 dl ananászlé

    Elkészítés:

    Az epret törjük össze, majd öntsük fel 1,2 dl ananászlével. Ezt tegyük elõzõleg jéggel félig megtöltött pohárba. A kész italt díszíthetjük tetszés szerint gyümölcsökkel és egyéb harmonikus díszekkel is.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Acapulco

    Variációk

    Ha valamiért lenne kókusztejünk, használjuk azt a kókuszlikõr helyett -csak hogy még hasonlóbb legyen a trópusi érzet. Természetesen ekkor tölthetünk egy gyûszûnyivel több rumot, hogy ellensúlyozzuk az alkohol-veszteséget...

  • Godmother Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

  • Peachtree Mojito

    Pohár: collins
    Díszítés: mentaág
    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben, és töltsd egy jéggel teli pohárba. Keverd össze, majd adj hozzá törtjeget és ismét keverd meg. Folyamatos keverés mellett addig adj hozzá törtjeget, amíg a pohár meg nem telik. Szívószállal kínáld.

  • Screwdriver Long-drink (12 cl)

    A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs.

    Készítés és felszolgálás:

    tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Martini Dry

    Történet

    A Martini Dryt elõször az 1900-as évek elején keverték. Elõdje a Martinez koktél volt, amely két rész édes vermutból, egy rész Tom Collins ginbõl, két önten maraschinoból és egy öntet narancs keserûbõl állt.

    A recept azóta folyamatosan változik: kezdetben sok vermuttal készült, az Alkoholtilalom idején viszont a vermut aránya visszaszorult benn. Egy New York-i mixer pedig állítólag tiszta odáig ment el, hogy gint öntött a pohárba és elsuttogta felette a vermut szót.

    Rázva vagy keverve készül a jó Martini? James Bond híres mondása szerint rázva: "Rázza, ne keverje!". Sok ember sok álmatlan éjszakát töltött ezzel az ellentmondással, egyesek azt állították, hogy nincs olyan nagy különbség, mások ennek az ellenkezõjét, egy harmadik pedig bebizonyította, hogy James Bond valójában eredetileg Vodka Martinit rendelt - végül egy kutatócsoport megállapította, hogy a rázott változatban kevesebb az antioxidáns és így egészségesebb.

    Véleményünk szerint a Martinit keverni kell, aminek az az egyszerû oka, hogy ekkor a koktél tisztább lesz.

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.

  • Pina Colada

    Pina ColadaA Pina Colada az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb koktél. Ehhez az italhoz blenderre (vagy turmixgépre) lesz szükségünk, de shaker-rel is elkészíthető. Tegyünk törtjeget a blenderbe, és öntsük rá alapitalunkat, a rumot. Majd jöhet a többi összetevő, kókuszlikőr, és -szirup, tejszín, végül pedig az ananászlé. Ha még krémesebbé és természetesebbé szeretnénk tenni a koktélt, egy fél szelet ananászt is tehetünk a blenderbe. Turmixoljuk össze és töltsük ki tulipán pohárba az elkészített italt. Díszítéshez használjunk ananász szeletet és koktélcseresznyét.

  • Blue Hawaiian

    A kék tengerpartok egyik leghûsítõbb itala.

  • Ananász-eper gyümölcs (hideg) koktél

    Megjegyzés:

    Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír

  • Apple Jack Light

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 18 cl almalé, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: kétszínû alma-ékek;

  • April Shower

    Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
    Pohár: boros goblet;
    Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Vajas-rumos koktél

    Vajas-rumos koktélA fűszereket tegyük egy csészébe. A rumot, a vizet és a cukrot tegyük egy kis edénybe. Forrásig melegítsük folyamatos kevergetés mellett. Majd öntsük az edény tartalmát a csészébe. Végül a vajat óvatosan helyezzük az ital tetejére, ami majd szépen elolvad a keverékben. Ízlés szerint díszíthető. Hozzávalók: 2 rész sötét rum, 2 1/2 rész víz, 1 teáskanál barnacukor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 4 csepp vaniliaaroma, 1 egész fahéj, 1 késhegynyi vaj. Van, aki a tetejére fúj egy kis tejszínhabot is, ez már ízlés kérdése, ki, hogy szereti. Hűvösebb őszi vagy téli napokra kiváló ital lehet.

  • T.N.T.

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy öntet pastis (pl. Ricard vagy Pernod), egy öntet gyomorkeserû;
    Pohár: koktélospohár;

  • Bahama Mama

    Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
    Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.

  • Tequila Sunrise

    Történet

    A legenda szerint egy baráti társaság késõ este elment szórakozni egy tengerpart menti bárba a 30-as években Californiában. A csapat egész este jól érezte magát, annyira, hogy a buli végeztével sem mentek haza, hanem a bár mellett leülve végignézték a homokban a felkelõ Napot. A látvány teljesen magával ragadta õket. Ezt meglátva a bárban még ott lévõ mixer, úgy gondolta, hogy meglepi õket egy igazán egyedi, és igazán különleges koktéllal, mely magában hordozza a felkelõ nap csodáját… Így született meg a Tequila Sunrise, magyarul „tequila napfelkelte”…
    Sajnos nem tudni, hogy a történetbõl mi igaz, viszont az igen, hogy a jól elkészített koktélban jelenlévõ színátmenetnek saját nevet adtak, és számtalan dolgot neveztek el, az ehhez hasonló dolgokról:

  • Manhattan

    Történet

    A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan idõs lehet, mint a Martini - habár ez utóbbi ismertebb.

    Már az 1860-as években történik hasonló receptekrõl említés. Híressé egy Winston Churchil édesanyja által tartott Manhattan Club-i estély tette, az 1870-es évek elején.

    A házigazda, Jenny Jerome itt ugyanis állítólag felkérte az egyik pultost, hogy keverjen egy koktélt Samuel J. Tilden, New York újonnan megválasztott kormányzója tiszteletére. A koktélt pedig a helyrõl nevezék el.

  • Americano

    Hozzávalók: 5 cl Campari, 5 cl édes vermut, szódavíz, jég;
    Pohár: old fashioned;
    Díszítés: egy szelet narancs, citrom vagy lime, és egy szem cseresznye;

  • Gibson

    A száraz Martini e változatát az 1940-es években a New York-i Player's Clubban alkották meg a neves amerikai képzõmûvész és illusztrátor, Charles Dana Gibson tiszteletére.

  • Pornstar Martini

    Pohár: martinis

    Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva

    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben,

    majd szûrd át a pohárba