rss

  • Mai Tai

  • Share on Tumblr

    Egy keleti hangzású ital, a bulis pillanatú éjszakákra.

    Hozzávalók:

    Jégkockák
    Tört jég
    1 rész fehér rum
    1 rész barna rum
    ½ rész Curacao
    1 lime leve
    ½ rész grenadine
    2 rész narancslé

    Elkészítés:

    Töltsünk a shakerbe jégkockákat és öntsük hozzá a narancslevet, a limelevet, a fehérrumot, a gold rumot, a Curacaot és a greandint. Rázzuk jól össze. A pohárba rakjunk zúzott jeget vagy kásajeget és öntsük rá kész italt. Díszítsük ananászkockával és koktélcseresznyével vagy mentalevéllel.

    Variációk:

    A fehér rumot gold rummal is helyettesíthetjük, sõt még egy kis sötét, 80% körüli rumot is tölthetünk bele. Ha még tudunk szerezni Oregat-szirupot, megkapjuk a a Mai Tai originalt . Ha nincs barna rumunk, használhatunk fehérrumot is, ekkor kapjuk a Mai Tai light -ot.

    Hasonló koktélok:

    Toothless Shark, Batman Cocktail, Bacardi Cocktail, Planters Punch, Cuba Libre, Daiquiri, Grenada, Pomola, Tequila Sunrise, Bora-Bora


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cuba Libre

    A koktél keletkezése 1900 körülre, Kuba spanyol uralom alóli felszabadulása körülre tehetõ. Kuba szigetére az amerikai katonák vitték be ez idõben magukkal az Újvilágban divatba jövõ Coca-colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig világra jött a Cuba libre.

  • Gimlet

    Hozzávalók: 6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég;
    Pohár: koktélospohár;
    Díszítés: egy lime-szelet;

  • Gin Tonic

    Elkészítés:

    A vendégpoharat feltöltjük jégkockákkal, majd beleöntjük a gin-t, és belehelyezzük a citromkarikát. Végül a poharat feltöltjük tonikkal.

  • Mojito

    Történet

    Az ital Kubában született az 1920-as években. A szesztialom miatt a szigetre látogató amerikai turisták között ekkor tett szert nagy népszerûségre és indult el világhódító útjára.

  • Blue Hawaiian

    A kék tengerpartok egyik leghûsítõbb itala.

  • Costa del Sol

    Egy kis spanyol hûsítõ azoknak, akiknek forró a vérük!

  • Pina Colada

    A karib-szigetekrõl származó ital. A helyiek itt ananászlevet és friss kókusztejet vagy kókusztejet rummal keverve kínálnak a látogatóknak. A két recept keveréke adja a Pina Coladat, amely jelentése szûrt ananász.

  • Rossini

    Egy pezsgõsflõtébe töltjük az epernektárt, majd felöntjük a pezsgõvel.

  • Gin Daisy

    A daisyk jellemzõje, hogy tört jéggel, old fashioned pohárban kínálják õket és egy kis gyümölcslevet és szódát mindig tartalmaznak, valamint gyümölcsökkel díszítik õket. Az 1850-es évek körül jelentek meg Amerikában.

  • Tomkin Special

    Pohár: longdrinkes
    Díszítés: lime karika és néhány koriander ág
    Elkészítés: öntsd az összes hozzávalót egy pohárba,
    és adj hozzá törtjeget. Keverd össze, majd öntsd fel tonikkal.

  • Godmother Koktél (7 cl)

    Készítés és felszolgálás:

    Old Fashioned whiskey-s pohárban, jégre töltve

  • Kamikaze koktél

    Elkészítés ideje:
    1 perc

    Elkészítés módja:
    A vodkát egy pohárba töltjük, majd erre rétegezzük a triple sec-et. A felsõ réteg tetejére töltjük a citromlevet, és az egészet egy húzásra megisszuk. Ízlés szerint a hozzávalókat akár össze is keverhetjük. Amennyiben koktél formában akarjuk elkészíteni, adjunk hozzá még limelevet és jéggel szervírozzuk.

  • Love Junk

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy szelet alma
    Elkészítés: a hozzávalókat rázd össze shakerben,
    és öntsd egy jégkockákkal teli pohárba.

  • Pink Gin

    Nagy Britániából származik a recept, ahol a gint egy kis Angosturával bolondították. Az ital hamar eljutott Amerikába, sõt az egész Földet is megkerülte - Sir Francis Chirester világkörüli utazó kedvenc itala ugyanis szintén ez a koktél volt.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • B'52

    Története:

    Kellemesen édes rövid kevert ital, régebben kávé mellé mint italkülönlegességet fogyasztották. Napjaink egyik legismertebb parti koktélja. Kiváló bevezetõ és levezetõ ital minden korosztály számára.

  • Greek Mojito

    Vannak, akik azt mondják, hogy jobb, mint a klasszikus mojito!

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Gimlet

    A recept a brit gyarmatokon született, a Távol-Keleten, az elsõ világháború után. Az ott termõ friss lime adhatta az ötletet az angoloknak a gin ízének feldobásához.

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.