rss

  • Grenada

  • Share on Tumblr

    A koktél elnevezése egy Nyugat-Indiai sziget neve is egyben - többek közt is is terem a fehéj.

    Hozzávalók:

    Jégkockák
    3 rész barna rum
    1 rész édes vermut
    1 rész narancslé
    fahéj

    Elkészítés:

    Tegyünk jégkockákat a keverõpohárba, öntsük bele a rumot, vermutot és narancslevet. Keverjük össze, majd szûrjük elõhûtött koktélospohárba. Díszítsük fahéjdarabokkal.

    Hasonló koktélok:

    Bronx, Atomic Cat, Batman Cocktail, Screwdriver, Mai Tai, Planters Punch, Ambassador, Brandy Perfect, Bronx Dry, Burnt Orange


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gin Tonic

    Elkészítés:

    A vendégpoharat feltöltjük jégkockákkal, majd beleöntjük a gin-t, és belehelyezzük a citromkarikát. Végül a poharat feltöltjük tonikkal.

  • Blue Tequila

    Elkészítés: Öntsük a felespohárba a Blue Curacao-t, majd óvatosan, hogy ne keveredjenek össze, rétegeljük rá a tequilát.

  • Horses Neck

    Kellemesen édes, nyári frissítõ long drink.

    Készül: Long Drinkes pohár
    Összetevõk:
    - 4-6 cl Metaxa v. Brandy (jobb esetben Cognac)
    - pár csepp Angostura
    - Gyömbérrel felöntve

  • Bronx Coctail

    Hozzávalók:6 cl gin, 3 cl narancslé, egy öntet száraz vermut, egy öntet édes vermut, jég - törve és kockákban;
    Pohár: magas goblet vagy highball;
    Díszítés: narancshéj-csík;

  • Gin Swizzle

    A swizzle az 1800-as évek közepe óta népszerû, frissítõ hatású ital. Az eredeti recept rumot, citromlevet és cukrot tartalmazott, - az idõk folyamán ebbõl alakultak ki a swizzle különbözõ változatai. Nevét a "swizzle" keverõpálcáról kapta, amely egy trópusi növény szára volt és amivel a koktélt kevergették. Manapság is léteznek speciális swizzle-pálcák, amelyek oldalára cukrot kristályosítanak, így keverés közben édesedik az ital.

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Costa del Sol

    Egy kis spanyol hûsítõ azoknak, akiknek forró a vérük!

  • Grenada

    A koktél elnevezése egy Nyugat-Indiai sziget neve is egyben - többek közt is is terem a fehéj.

  • Gin Fizz

    A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerûbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentõsségük. 1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté. Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.

  • April Shower

    Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
    Pohár: boros goblet;
    Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;

  • Grasshopper

    Ugorjunk fejest ebbe a népszerû étkezés utáni koktélba.

  • Zombie

    A receptet állítólag egy Donn Beach nevû bártulajdonos keverte elõször az 1930-as években. Egy barátja egyik este beugrott a bárjába és hármat megivott belõle. A legközelebbi találkozásukkor úgy fogalmazott, hogy másnap inkább halottnak, semmint élõnek érezte magát - így kapta a koktél a nevét. Ezután éveken keresztül fejenként legfeljebb két Zombie-t lehetett fogyasztani a Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult és rengeteg Zombie változat létezik - ami viszont közös bennük, az az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütõs.

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.

  • Bronx

    Történet

    Többen magukénak tartják a Bronx feltalálását, azonban a legvalószínûbb, hogy Johnnie Solon, a Waldorf Hotel mixere készítette elõször, az 1930-as években.

    Elmondása szerint éppen egy Duplexet készített (ami száraz és édes vermutból, valamint narancslikõrbõl állt), amikor a fõnöke oda jött közölni hogy az egyik vendég valami újat szeretne inni.

    Johnnie befejezte a Duplexet, majd beugrott, hogy hogyan tudna a Duplexbõl kiindulva valami egészen mást keverni: a narancslikõrt ginre cserélte és az egészet felönöttte narancslével. A fõnöke, miután megkóstolta, nagyon elégedett volt, a vendég úgyszintén.

    A nevet pedig állítása szerint a Bronx-i állatkert ihlette. Maradjon az õ titka, hogy miért.

  • Pink Gin

    Nagy Britániából származik a recept, ahol a gint egy kis Angosturával bolondították. Az ital hamar eljutott Amerikába, sõt az egész Földet is megkerülte - Sir Francis Chirester világkörüli utazó kedvenc itala ugyanis szintén ez a koktél volt.

  • Peachtree & Soda - fresh & good ,)

    Pohár: longdrinkes
    Díszítés: egy szelet citrom
    Elkészítés: a Peachtree likõrt öntsd egy jéggel teli pohárba,
    öntsd fel szódával, majd keverd jól össze

  • Gibson

    A száraz Martini e változatát az 1940-es években a New York-i Player's Clubban alkották meg a neves amerikai képzõmûvész és illusztrátor, Charles Dana Gibson tiszteletére.

  • Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádé

    Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádéNyáron a nagy hőségben nincs is jobb egy hűsítő, ízletes koktél elszürcsölgetésénél. A tej alapú turmixok helyett nyáron jobban frissítenek a vízből készült gyümölcsmixek! A sárgadinnyés limonádé bármelyik kerti parti kedvenc itala lehet és nagyon egyszerű az elkészítése. Hozzávalók: 1 közepes méretű sárgadinnye, 2 citrom, 1 lime, 6 bögre víz, (ha édesebb szájúak vagyunk, akkor még tovább édesíthetjük sziruppal). A gyümölcsmixek kedvünk szerint variálhatóak, sárgadinnye helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár több féle gyümölcsöt is kombinálhatunk.

  • Rossini

    Egy pezsgõsflõtébe töltjük az epernektárt, majd felöntjük a pezsgõvel.

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió