rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Cuba Libre

  • Share on Tumblr

    A koktél keletkezése 1900 körülre, Kuba spanyol uralom alóli felszabadulása körülre tehetõ. Kuba szigetére az amerikai katonák vitték be ez idõben magukkal az Újvilágban divatba jövõ Coca-colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig világra jött a Cuba libre.

    kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

    Hozzávalók:

    Jégkockák
    2 rész fehér rum
    5 rész kóla
    ½ lime leve

    Elkészítés:

    Facsarjuk ki egy collins pohárba a fél lime levét. Töltsük fel a poharat félig jéggel, adjuk hozzá a rumot, majd töltsük fel kólával. Díszítésként belerakhatjuk a kifacsart lime héját vagy használhatunk limekarikát is.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Koktél ABC

    A koktélok a század elõn Amerikából indultak el, s lettek népszerûvé az egész világon.

    A kotélokat két fõ csoportba oszthatjuk: standard és fantázia koktélok. Standard koktéloknak nevezzük azokat a koktélokat, amelyeket az IBA az 50 legnépszerûbb, klasszikus koktél közé sorolt. Számuk nem változik, ezeket pontos receptúrával, alább közreadjuk.

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.

  • Ananász-eper gyümölcs (hideg) koktél

    Megjegyzés:

    Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír

  • Grasshopper

    Ugorjunk fejest ebbe a népszerû étkezés utáni koktélba.

  • Screwdriver Long-drink (12 cl)

    A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs.

    Készítés és felszolgálás:

    tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Pretty Woman

    A porcukrot az eperrel és az ananászlével turmixgépben krémesítjük.
    Pohárba töltjük, és felöntjük a pezsgõvel.

    Felezett eperrel díszítjük.

  • Old Fashioned Whisky Coktail

    A whisky-s koktélok egyik elõfutára. Már az 1800-as évek elején fogyasztották, ekkor azonban csak whisky koktélnak hívták, az Old Fashioned jelzõt az 1900-as évek környékén kapta.

  • METAXA Sun & Ginger

    5*-os METAXÁBÓL ajánlott:

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Bronx Coctail

    Hozzávalók:6 cl gin, 3 cl narancslé, egy öntet száraz vermut, egy öntet édes vermut, jég - törve és kockákban;
    Pohár: magas goblet vagy highball;
    Díszítés: narancshéj-csík;

  • Peachtree Mojito

    Pohár: collins
    Díszítés: mentaág
    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben, és töltsd egy jéggel teli pohárba. Keverd össze, majd adj hozzá törtjeget és ismét keverd meg. Folyamatos keverés mellett addig adj hozzá törtjeget, amíg a pohár meg nem telik. Szívószállal kínáld.

  • Zombie

    A receptet állítólag egy Donn Beach nevû bártulajdonos keverte elõször az 1930-as években. Egy barátja egyik este beugrott a bárjába és hármat megivott belõle. A legközelebbi találkozásukkor úgy fogalmazott, hogy másnap inkább halottnak, semmint élõnek érezte magát - így kapta a koktél a nevét. Ezután éveken keresztül fejenként legfeljebb két Zombie-t lehetett fogyasztani a Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult és rengeteg Zombie változat létezik - ami viszont közös bennük, az az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütõs.

  • Long Island Iced Tea

    Sokan úgy tartották, a recept az alkoholtilalom idejérõl származott, amikor a teába rejtették az alkoholt a bárokban. Azonban több kutatás cáfolta ezt az elméletet és kiderült, hogy a világszerte ismert ital az egyik legfiatalabb klasszikus: az 1970-es évek elején találták fel. Valószínûleg ekkoriban készítette elõször egy Chris Bendicksen nevû mixer Long Islanden.

  • Mint Julep

    Történet

    A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
    Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett.

  • Gimlet

    Hozzávalók: 6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég;
    Pohár: koktélospohár;
    Díszítés: egy lime-szelet;

  • Mai Tai

    Egy keleti hangzású ital, a bulis pillanatú éjszakákra.

  • Pornstar Martini

    Pohár: martinis

    Díszítés: egy fél maracuja az ital tetején úszva

    Elkészítés: az összes hozzávalót rázd össze shakerben,

    majd szûrd át a pohárba

  • Bacardi Cocktail

    A világ legnépszerûbb denevérének a koktélja.

  • Green Apple Bowle koktél

    Green Apple Bowle koktélElsőként megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöket. Megcukrozzuk, majd ráöntjük a lime levét, és az italokat (a pezsgőt és a szódát még nem!). Így hagyjuk állni minimum 2 órát. Felszolgálás előtt fél órával öntjük rá a pezsgőt és a szódát. Tetszés szerint jeget rakhatunk a pohárba. Hozzávalók: 10 cl Bacardi Apple, 10 cl Monin zöldalma szirup, 5 dl Martini Brut Pezsgő, 20 cl friss lime leve, 4 dl szóda, 3 db lime, 10 db zöldalma, 15-20 dkg cukor. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes koktél!

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%