Bárki számára könnyen elkészíthető, 4-8 fő részére elegendő csokis gyönyör. Most így húsvét tájékán ennek a kis csodának az alapanyagait szerencsére a nyuszi fogja hozni, így ezzel sem kell külön bajlódni.
Ajánlom csajos délutánokon, családi összejöveteleken, vagy akár este a pároddal filmezés közben, de unalmas pillanatainkban is megfelelő "társaságot" nyújthat. Egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá semmi extra dolog.
Történet
A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett.
Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
Pohár: boros goblet;
Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;
Egy kis spanyol hûsítõ azoknak, akiknek forró a vérük!
Kellemesen édes, nyári frissítõ long drink.
Készül: Long Drinkes pohár
Összetevõk:
- 4-6 cl Metaxa v. Brandy (jobb esetben Cognac)
- pár csepp Angostura
- Gyömbérrel felöntve
A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.
Egy pezsgõsflõtébe töltjük az epernektárt, majd felöntjük a pezsgõvel.
Megjegyzés:
Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír
Elkészítés ideje:
1 perc
Elkészítés módja:
A vodkát egy pohárba töltjük, majd erre rétegezzük a triple sec-et. A felsõ réteg tetejére töltjük a citromlevet, és az egészet egy húzásra megisszuk. Ízlés szerint a hozzávalókat akár össze is keverhetjük. Amennyiben koktél formában akarjuk elkészíteni, adjunk hozzá még limelevet és jéggel szervírozzuk.
A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.
Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.
Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.
A koktél keletkezése 1900 körülre, Kuba spanyol uralom alóli felszabadulása körülre tehetõ. Kuba szigetére az amerikai katonák vitték be ez idõben magukkal az Újvilágban divatba jövõ Coca-colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig világra jött a Cuba libre.
A cukrot, citromlét, szirupot, ananászlét néhány jégkockával és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverőpohárban. Koktélospohárba, tört jégre szűrjük, majd megkeverjük. Ananászdarabbal és koktélcseresznyével díszítjük. Hozzávalók: 1/2 banán, 0,5 cl banánszirup, 2 cl citromlé, 2 cl cukor, 10 cl ananászlé, ananászszelet, koktélcseresznye. Egy ilyen alkoholmentes finomság bármikor jólesik az embernek, bármilyen alkalommal, bárhol megállja a helyét!
Egészségetekre!
Hozzávalók:
- 8 tojássárgája
- 4 narancs
- 4 dl tej
- 4 kk cukor
- késhegynyi õrölt fahéj
A Sex On The Beach egy klasszikus koktél. A 1980-as 1990-es évek kedvelt vodka alapú itala. Számos variációja létezik, amelyek közül két alaptípus emelkedik ki. Az egyikben a fő összetevők a vodka, barackpálinka, narancslé és áfonyalé. Ez a Nemzetközi Bártender Szövetség hivatalos Sex on the beach receptje. A másik elterjedt típusban vodka, Chambord, Midon Melon likőr, ananászlé és áfonyalé van. Az összetevőket shakerben jéggel rázzuk össze. A variációk sorában előfordul, hogy a klasszikus recept narancslevét ananászlével helyettesítik.
Elkészítés:
Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.
Történet:
Az egyik legnépszerûbb tequila-alapú koktél. Beszédes neve alapján sejthetõ, hogy a recept nevét egy hölgy ihlette, viszont arról, hogy ki volt a múzsa, megoszlanak a vélemények.
A legnépszerûbb változat szerint egy amerikai színésznõrõl, Majorie Kingrõl nevezték el 1948-ban. Majorie allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az õ tiszteletére keverte ezt az italt és nevezte el Margaritának, ami a Majorie spanyolul.
5*-os METAXÁBÓL ajánlott:
Hozzávalók:
- 2 teáskanál cukorszirup
- 4 cl brandy
- 8 cl tej
- 1 cl tojássárgája
- 1 cl tejszín
- 1 csipet szerecsendió