rss

  • Lime Gin Fizz

  • Share on Tumblr

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

    Hozzávalók:

    Jégkockák
    2 rész gin
    1 lime leve
    4 rész szódavíz

    Elkészítés:

    Töltsük meg a Collins-poharat félig jéggel, öntsük hozzá a gint és limelevet, majd töltsük fel jéghideg szódavízzel. Díszítsük lime darabbal és kínáljuk szívószállal.

    Variációk:

    Ahogy a nevébõl is látszik,a koktél a Gin Fizz lime-osított változata. Az eredeti recept cukorszirupot és citromlevet ír - próbáljuk ki, melyik ízlik jobban.

    Hasonló koktélok:

    Gimlet, Gin Swizzle, Blue Arrow, Brontosaurus, Collins, Gin Daisy, Royal Fizz, Flying Dutchman, Kamikaze, Pink Gin


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Acapulco

    Variációk

    Ha valamiért lenne kókusztejünk, használjuk azt a kókuszlikõr helyett -csak hogy még hasonlóbb legyen a trópusi érzet. Természetesen ekkor tölthetünk egy gyûszûnyivel több rumot, hogy ellensúlyozzuk az alkohol-veszteséget...

  • Greek Mojito

    Vannak, akik azt mondják, hogy jobb, mint a klasszikus mojito!

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Grenada

    A koktél elnevezése egy Nyugat-Indiai sziget neve is egyben - többek közt is is terem a fehéj.

  • Daiquiri

    Azon kevés koktélok egyike, melyet kitalálása óta, 1896-tól szinte ugyanúgy készítentek. Jennings Coxhoz kötõdik a recept, aki ekkortájt a kelet-kubai Dariqui városában volt rézbánya-igazgató. Állítólag éppen elfogyott a ginje és attól tartott, hogy az ellenörzésre érkezõ fõnökének nem fog ízleni a helyi rum, ezért megpróbálta kicsit élvezhetõbbé tenni limelé hozzáadásával. Döntsük el, hogy sikerült-e neki.

  • T.N.T.

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy öntet pastis (pl. Ricard vagy Pernod), egy öntet gyomorkeserû;
    Pohár: koktélospohár;

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.

  • Brandy-s tojáslikõr

    Hozzávalók:

    - 2 teáskanál cukorszirup
    - 4 cl brandy
    - 8 cl tej
    - 1 cl tojássárgája
    - 1 cl tejszín
    - 1 csipet szerecsendió

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Horses Neck

    Kellemesen édes, nyári frissítõ long drink.

    Készül: Long Drinkes pohár
    Összetevõk:
    - 4-6 cl Metaxa v. Brandy (jobb esetben Cognac)
    - pár csepp Angostura
    - Gyömbérrel felöntve

  • Mai Tai original

    A koktélt egy Trader Vic nevû mixer találta fel 1944-ben. Elmondása szerint a világ legfinomabb italát akarta elkészíteni, amihez a legfinomabb alapanyagokat használta. Állítólag mikor egyszer Thaitirõl érkezett a barátok megkóstolták a koktélt, egyikük így kiáltott: "Mai Tai, Roa Ae!", ami thaitiül annyit tesz: "Nem evilági, a legjobb!".

  • Karácsonyi Bailey's

    Elkészítés:

    Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.

  • Martini

    Hozzávalók: 9 cl gin, 3 cl száraz vermut, jég;
    Pohár: martinis;
    Díszítés: egy olívabogyó, citromhéj-csík;

  • Grasshopper

    Ugorjunk fejest ebbe a népszerû étkezés utáni koktélba.

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Mai Tai

    Egy keleti hangzású ital, a bulis pillanatú éjszakákra.

  • Moscow Mule

    Sajátságos neve (moszkvai öszvér) ellenére ez az ital bizony amerikai találmány.

  • Peachtree Margarita

    Pohár: martinis vagy coupette
    Díszítés: egy szelet barack
    Elkészítés: töltsd az összes hozzávalót a shakerbe, rázd
    össze és öntsd egy hûtött pohárba.

  • Blue Tequila

    Elkészítés: Öntsük a felespohárba a Blue Curacao-t, majd óvatosan, hogy ne keveredjenek össze, rétegeljük rá a tequilát.