rss

  • Margarita

  • Share on Tumblr

    Történet:

    Az egyik legnépszerûbb tequila-alapú koktél. Beszédes neve alapján sejthetõ, hogy a recept nevét egy hölgy ihlette, viszont arról, hogy ki volt a múzsa, megoszlanak a vélemények.

    A legnépszerûbb változat szerint egy amerikai színésznõrõl, Majorie Kingrõl nevezték el 1948-ban. Majorie allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az õ tiszteletére keverte ezt az italt és nevezte el Margaritának, ami a Majorie spanyolul.

    Hozzávalók:

    * Jégkockák
    * 2 rész tequila
    * 1 rész Triple Sec vagy Cointreau
    * 1 rész limelé

    Pohár:
    Koktélospohár
    Módszer:
    Shaker
    Alkohol%:
    26% *

    Elkészítés:

    Készítsünk sóperemet a koktélospohárra a következõképpen: nedvesítsük meg a szélét egy citrom- vagy limedarabbal és mársuk egy tál sóba.

    A triple sec-et, tequilát és limelevet sok jéggel rázzuk össze a shakerben és szûrjük az elõkészített pohárba.

    Díszítsük limedarabbal.
    Variációk

    Limelé helyett ízlés szerint citromlevet is használhatunk.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • April Shower

    Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
    Pohár: boros goblet;
    Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;

  • Corkscrew

    Egy hûs nyári ital, a forró nyári estékre.

  • Long Island Iced Tea

    Sokan úgy tartották, a recept az alkoholtilalom idejérõl származott, amikor a teába rejtették az alkoholt a bárokban. Azonban több kutatás cáfolta ezt az elméletet és kiderült, hogy a világszerte ismert ital az egyik legfiatalabb klasszikus: az 1970-es évek elején találták fel. Valószínûleg ekkoriban készítette elõször egy Chris Bendicksen nevû mixer Long Islanden.

  • Acapulco

    Variációk

    Ha valamiért lenne kókusztejünk, használjuk azt a kókuszlikõr helyett -csak hogy még hasonlóbb legyen a trópusi érzet. Természetesen ekkor tölthetünk egy gyûszûnyivel több rumot, hogy ellensúlyozzuk az alkohol-veszteséget...

  • Mint Julep

    Történet

    A klasszikus recept eredete az amerikai polgárháború elõtti idõkre, az 1700-as évek végére nyúlik vissza.
    Kezdetben mentalevélbõl, brandybõl és cukorból készítették a Mint Julepet, a polgárháború után széles körben elterjedõ bourbon whisky azonban hamar felváltotta a brandy szerepét és a koktél alapanyaga lett.

  • T.N.T.

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 3 cl Orange Curaço, egy öntet pastis (pl. Ricard vagy Pernod), egy öntet gyomorkeserû;
    Pohár: koktélospohár;

  • Virgin banana daiquiri

    Virgin banana daiquiriA cukrot, citromlét, szirupot, ananászlét néhány jégkockával és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverőpohárban. Koktélospohárba, tört jégre szűrjük, majd megkeverjük. Ananászdarabbal és koktélcseresznyével díszítjük. Hozzávalók: 1/2 banán, 0,5 cl banánszirup, 2 cl citromlé, 2 cl cukor, 10 cl ananászlé, ananászszelet, koktélcseresznye. Egy ilyen alkoholmentes finomság bármikor jólesik az embernek, bármilyen alkalommal, bárhol megállja a helyét!
    Egészségetekre!

  • Csokis csoda

    Csokis csodaBárki számára könnyen elkészíthető, 4-8 fő részére elegendő csokis gyönyör. Most így húsvét tájékán ennek a kis csodának az alapanyagait szerencsére a nyuszi fogja hozni, így ezzel sem kell külön bajlódni.

    Ajánlom csajos délutánokon, családi összejöveteleken, vagy akár este a pároddal filmezés közben, de unalmas pillanatainkban is megfelelő "társaságot" nyújthat. Egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá semmi extra dolog.

  • Manhattan

    A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan idõs lehet, mint a Martini - bár ez utóbbi ismertebb. Már az 1860-as években történik hasonló receptekrõl említés. Híressé egy Winston Churchil édesanyja által tartott Manhattan Clubban tartott estély tette, az 1870-es évek elején.

  • Woo Woo

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy gerezd lime
    Elkészítés: rázd össze a hozzávalókat és öntsd egy
    jégkockákkal megtöltött pohárba

  • Love Junk

    Pohár: vizes vagy röviditalos
    Díszítés: egy szelet alma
    Elkészítés: a hozzávalókat rázd össze shakerben,
    és öntsd egy jégkockákkal teli pohárba.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Bahama Mama

    Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
    Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.

  • Screwdriver Long-drink (12 cl)

    A Csavarhúzó, másnéven Vodkanarancs.

    Készítés és felszolgálás:

    tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádé

    Nyári hűsítő: sárgadinnyés limonádéNyáron a nagy hőségben nincs is jobb egy hűsítő, ízletes koktél elszürcsölgetésénél. A tej alapú turmixok helyett nyáron jobban frissítenek a vízből készült gyümölcsmixek! A sárgadinnyés limonádé bármelyik kerti parti kedvenc itala lehet és nagyon egyszerű az elkészítése. Hozzávalók: 1 közepes méretű sárgadinnye, 2 citrom, 1 lime, 6 bögre víz, (ha édesebb szájúak vagyunk, akkor még tovább édesíthetjük sziruppal). A gyümölcsmixek kedvünk szerint variálhatóak, sárgadinnye helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár több féle gyümölcsöt is kombinálhatunk.

  • Champagne Cocktail

    (IBA standard)

    A kockacukrot egy pezsgõspohárba tesszük, hozzáadjuk a keserût és a brandyt, majd felöntjük a jéghideg pezsgõvel.

    Narancsszelettel vagy cseresznyével díszítjük.

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Grasshopper

    Ugorjunk fejest ebbe a népszerû étkezés utáni koktélba.

  • Gimlet

    A recept a brit gyarmatokon született, a Távol-Keleten, az elsõ világháború után. Az ott termõ friss lime adhatta az ötletet az angoloknak a gin ízének feldobásához.