Az egyik legnépszerûbb tequila-alapú koktél. Beszédes neve alapján sejthetõ, hogy a recept nevét egy hölgy ihlette, viszont arról, hogy ki volt a múzsa, megoszlanak a vélemények.
A legnépszerûbb változat szerint egy amerikai színésznõrõl, Majorie Kingrõl nevezték el 1948-ban. Majorie allergiás volt minden szeszre, kivéve a tequilát. Az egyik hotelben a spanyol mixer az õ tiszteletére keverte ezt az italt és nevezte el Margaritának, ami a Majorie spanyolul. Hozzávalók:
* Jégkockák
* 2 rész tequila
* 1 rész Triple Sec vagy Cointreau
* 1 rész limelé
Pohár:
Koktélospohár
Módszer:
Shaker
Alkohol%:
26% *
Elkészítés:
Készítsünk sóperemet a koktélospohárra a következõképpen: nedvesítsük meg a szélét egy citrom- vagy limedarabbal és mársuk egy tál sóba.
A triple sec-et, tequilát és limelevet sok jéggel rázzuk össze a shakerben és szûrjük az elõkészített pohárba.
Díszítsük limedarabbal.
Variációk
Limelé helyett ízlés szerint citromlevet is használhatunk.