rss

  • Csokis csoda

  • Share on Tumblr

    Csokis csodaBárki számára könnyen elkészíthető, 4-8 fő részére elegendő csokis gyönyör. Most így húsvét tájékán ennek a kis csodának az alapanyagait szerencsére a nyuszi fogja hozni, így ezzel sem kell külön bajlódni.

    Ajánlom csajos délutánokon, családi összejöveteleken, vagy akár este a pároddal filmezés közben, de unalmas pillanatainkban is megfelelő "társaságot" nyújthat. Egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá semmi extra dolog.

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csoki fagyi
    - 1 l tej
    - 1 db banán / kókusz
    - 1 csokipuding
    - 1 dl tejszín
    - egy kis reszelt étcsoki
    - egy kis jég

    A turmixgépben mindent összeturmixolunk.
    Üvegpohárba öntsük.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gimlet

    A recept a brit gyarmatokon született, a Távol-Keleten, az elsõ világháború után. Az ott termõ friss lime adhatta az ötletet az angoloknak a gin ízének feldobásához.

  • Sex On The Beach

    Sex On The BeachA Sex On The Beach egy klasszikus koktél. A 1980-as 1990-es évek kedvelt vodka alapú itala. Számos variációja létezik, amelyek közül két alaptípus emelkedik ki. Az egyikben a fő összetevők a vodka, barackpálinka, narancslé és áfonyalé. Ez a Nemzetközi Bártender Szövetség hivatalos Sex on the beach receptje. A másik elterjedt típusban vodka, Chambord, Midon Melon likőr, ananászlé és áfonyalé van. Az összetevőket shakerben jéggel rázzuk össze. A variációk sorában előfordul, hogy a klasszikus recept narancslevét ananászlével helyettesítik.

  • White Lady

    Íme a fehér hölgy, amely kitûnõ éjszakai partner!

  • Tom Collins

    Egy forró nyári egy tökéletes kísérõje lehet ez a könnyû, üdítõ hatású koktél.

  • Manhattan

    Történet

    A Manhattan az egyik legrégebbi koktél, nagyjából olyan idõs lehet, mint a Martini - habár ez utóbbi ismertebb.

    Már az 1860-as években történik hasonló receptekrõl említés. Híressé egy Winston Churchil édesanyja által tartott Manhattan Club-i estély tette, az 1870-es évek elején.

    A házigazda, Jenny Jerome itt ugyanis állítólag felkérte az egyik pultost, hogy keverjen egy koktélt Samuel J. Tilden, New York újonnan megválasztott kormányzója tiszteletére. A koktélt pedig a helyrõl nevezék el.

  • Mai Tai original

    A koktélt egy Trader Vic nevû mixer találta fel 1944-ben. Elmondása szerint a világ legfinomabb italát akarta elkészíteni, amihez a legfinomabb alapanyagokat használta. Állítólag mikor egyszer Thaitirõl érkezett a barátok megkóstolták a koktélt, egyikük így kiáltott: "Mai Tai, Roa Ae!", ami thaitiül annyit tesz: "Nem evilági, a legjobb!".

  • Blue Hawaiian

    A kék tengerpartok egyik leghûsítõbb itala.

  • Sidecar

    Különleges koktél étkezések után. A citromlé megtisztítja a brandyt, illetve megpezsdíti a Cointreau-t.

  • White Lady

    Kellemesen fanyar, citromos kevert ital. Kiváló aperitif és parti koktél.

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Moscow Mule

    Sajátságos neve (moszkvai öszvér) ellenére ez az ital bizony amerikai találmány.

  • Virgin banana daiquiri

    Virgin banana daiquiriA cukrot, citromlét, szirupot, ananászlét néhány jégkockával és a szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverőpohárban. Koktélospohárba, tört jégre szűrjük, majd megkeverjük. Ananászdarabbal és koktélcseresznyével díszítjük. Hozzávalók: 1/2 banán, 0,5 cl banánszirup, 2 cl citromlé, 2 cl cukor, 10 cl ananászlé, ananászszelet, koktélcseresznye. Egy ilyen alkoholmentes finomság bármikor jólesik az embernek, bármilyen alkalommal, bárhol megállja a helyét!
    Egészségetekre!

  • Bahama Mama

    Kiváló gyümölcsös trópusi long drink.
    Ajánljuk forró nyári estékre, illetve hûsítõ parti italként.

  • Between the sheets

    A recept egy igazi klasszikus, az 1930-as években született. Az 1960-es évek után feledésbe merült, de napjainkban ismét egyre népszerûbb.

  • Greek Mojito

    Vannak, akik azt mondják, hogy jobb, mint a klasszikus mojito!

  • Gimlet

    Hozzávalók: 6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég;
    Pohár: koktélospohár;
    Díszítés: egy lime-szelet;

  • Martini

    Hozzávalók: 9 cl gin, 3 cl száraz vermut, jég;
    Pohár: martinis;
    Díszítés: egy olívabogyó, citromhéj-csík;

  • Alexander

    Kellemesen édeskés, krémes, étkezés utáni koktél.

  • Koktélkészítés - hogyan kezdjünk hozzá?!

    Alapanyagok, italok

    A koktélkészítés különleges alkalom és fel kell rá készülni az alapanyagok terén. Valószínûleg otthon van néhány italfajtánk, a gazdaságos és egyszerû megoldás ilyenkor ezekhez keresni italokat. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtát, likõrt vagy keserût, illetve néhány gyümölcslevet tartalamaz.

  • Gin Fizz

    A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerûbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentõsségük. 1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté. Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.