
A versenyben számos orosz és lengyel vodkafajta is indult; ezek részben hatalmas vállalatok készítményei, amelyeket a hagyományoknak megfelelõen búzából vagy rozsból párolnak. A Chase ezzel szemben nem nagy automata gépsorokon, hanem egy kicsi üzemben, csekély mennyiségben készül, mégpedig burgonyából. Az utóbbi is a farmon nõ, ott gyûjtik be, és nyomban feldolgozzák.
A Chase vodkát 2008-ban párolták elsõ ízben. Az ötletgazda William Chase burgonyafarmer, aki unalmában kezdett vodkát készíteni.
Chase neve már rég nem ismeretlen az élelmiszeriparban, legalábbis Nagy-Britanniában: õ állította elõ a Tyrell chipset, amely a rágcsálnivalók közül kifejezetten elitnek számít. A brandet azonban eladta egy befektetõ csoportnak, és egy darabig csak a farmját mûvelte, aztán unalmában elkezdett vodkával kísérletezni.
A San Franciscóban aratott gyõzelem nyomán most egyre több megrendelést kap az Egyesült Államokból, bár Chase szerint ez annak is köszönhetõ, hogy az amerikaiak mindent szeretnek, ami angol.
A sikeres farmer elmondta, hogy egy jó brand kialakítása nem feltétlenül kerül pénzbe. Õ maga egyetlen fillért sem költött a Tyrell chips reklámozására, hanem személyesen járt be sok független, lánchoz nem tartozó boltot. A kiváló minõség mellett saját személyiségét állította a termék neve mögé, és átütõ sikert ért el anélkül, hogy reklámra költött volna.
A jelek szerint a vodka esetében a kiváló minõség már megvan, noha - mint mondta - orosz és lengyel részrõl számos bírálat érte. "Az adott körülmények között azonban ez érthetõ".