2020.12.05. - Vilma

Southern Comfort

Southern Comfort
A likõrnek minõsülõ ital whiskey, barack,
narancs, vanília, fahéj és cukor keverékének
felhasználásával, titkos recept alapján született meg egy ír származású kocsmáros, Martin Wilkes Heron (1850. július 4. – 1920) fejében a Louisiana állambeli New Orleans-ban. M. W. Heron családja elõször New Yorkba, majd St. Louisba emigrált.
Az 1874 óta gyártott likõr kezdetben a "None Genuine But Mine" illetve "Two per customer. No Gentleman would ask for more." üvegen megjelenõ szlogennel hozta forgalomba Memphisben.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

A szlogenek meg is tették hatásukat, az 1904-ben megrendezett párizsi világvásáron elnyerte az aranyérmet az ital, melyet a mai napig gyártanak. Mostanság a Missouri beli Saint Louisban gyártják a legfinomabb Southern Comfortot, alkoholtartalma 40%. 1996 óta a Southern Comfort több zenei és egyéb megmozdulás támogatója. A világ több mint 60 országában kapható, és a receptet a mai napig gondosan õrzi a cég.

Érdekességek:

- Az Elfújta a szél forgatása után létrejött a Scarlett O' Hara koktél, amelynek alapja a Southern Comfort, fekete ribizli lé, és citrom.
- Janis Joplin hírhedt volt Southern Comfort fogyasztásáról, gyakran a színpadon is megtalálható vot mellette egy-egy üvegnyi Southern Comfort.
- Az utóbbi években a SC szponzorálta a new orleans-i illetõségû Cowboy Mouth zenekart.
- Buddy Jewell country énekes egyik dalának címe a "Sweet Southern Comfort"
- A Southern Comfort Music Foundation a 2005-ben Katrina súlytotta terület, vagyis New Orleans zenei életének újrafelépítésében nyújt segítséget. (Cowboy Mouth, Theresa Andersson, Big Sam's Funky Nation, Hazard Country Girls, Johnny Sketch, Hot 8 Brass Band és Suplecs elõadók egyedi történetei a hivatalos honlapon megtekinthetõek)