December közepén már mindenki ünnepi lázban ég. Fejben már kitaláltuk az egész menüsort, a süteményeket mindent. Most adunk néhány tippet, milyen "ünnepi" italokkal dobhatnánk fel a karácsonyt, hogy tényleg minden tökéletes legyen! Csokis-mentás koktél: Ezt a koktélt, bátran díszítheted csokoládé darabokkal, ahogy neked tetszik. Ha a te ízlésednek kevés a menta benne, tegyél még bele, el nem rontja. Hozzávalók: mentaszirup, 4 cl vodka, csokoládé chips vagy csoki reszelék. Elkészítés: Egy shakert töltsünk tele jéggel, öntsük bele a vodkát, a mentát és rázzuk össze. Egy martinis pohárba öntsük ki és tegyük bele a csokoládé darabokat.
KÖRTÉS FORRALTBOR
Tökéletes ital a hideg karácsonyi estén a lobogó kandallótűz mellett. Mindenképpen hőálló pohárban szervírozzuk.
Hozzávalók
- 1 csillagánizs (+ 5 a díszítéshez),
- 2 fahéjág (+ 6 a díszítéshez),
- 1 csipet szerecsendió-
- 1 körte, meghámozva, 6 darabra vágva,
- 1 csésze almalé,
- 1 üveg Merlot,
- 5 dkg cukor.
Elkészítés:
Minden hozzávalót helyezzünk egy fazékba. 15 percig főzzük és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Öntsük poharakba és a maradék ánizzsal, fahéjjal és körtével díszítsük.