A boltokban lehet ugyan többfélét is vásárolni, s még spanyol is akad köztük, ám azoknál jobbat is tudunk készíteni. A paella mellé nincs is kellemesebb, mint egy behűtött kancsónyi sangria, mondják a spanyolok. Eredete az idők homályába veszett, tartják Andalúziában, ám annyi bizonyos, hogy népszerűsége a puncsokkal együtt az 1800-as évek arisztokrata partijain kezdett emelkedni. Minden magára adó étteremnek saját receptje van, azonban a vörösbor, a gyümölcsök, a brandy és a jég meglehetősen általános összetevői.
A gyümölcslevek (citrom, narancs) szintén gyakoriak a sangriában és más italok is, mint a cointreau, vagy a triple sec, ugyancsak előfordulnak benne, vagyis, szabad a választás.
Hozzávalók:
- egy palack (750 ml) vörösbor
- 1 dl víz (ha szénsavas, csak a végén)
- 1 feldarabolt citrom
- 1 feldarabolt narancs
- késhegynyi fahéj
- 10 dkg cukor
- tetszés szerint 1 db egyéb gyümölcs (banán, őszibarack)