2024.06.16. - Jusztin

Mediterrán koktél dinnyében szervírozva

Mediterrán koktél dinnyében szervírozva
Mediterrán koktél dinnyében szervírozvaNincs is jobb annál, mint a nagy nyári kánikulában felvágni egy görögdinnyét és a gyümölcshúst a napozóágyon vagy a teraszon befalni. De mit csináljunk a dinnye héjával?! Ha esztétikusan vágjuk fel a dinnyét (mondjuk félbe vágjuk), a dinnye elfogyasztása után a héjából koktélos poharat is kreálhatunk. A dinnye esztétikus tartója lehet egy epres, tejszínes, szépen feldíszített ital remeknek, egy fincsi koktélnak. Szerezzünk örömet szerettünknek, lepjük meg egy dinnyehéjas koktélcsodával. Ügyeskedjünk, hiszen koktélt készíteni jó mulatság!
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Hozzávalók:

- fél dinnyét kibelezve (a dinnye húsát külön fogyaszthatjuk), cukorba fordítjuk,
- a koktélhoz 30 deka epret, tejszínt, cseppnyi kókusz szirupot bot-mixelünk,
- a turmixot darált jéggel a dinnye héjába öntjük,
- díszítéshez eper, dinnye, narancs, citrom jöhet,
- alkoholos verzióhoz rumot (fehér rumot, kókuszos rumot) 4-12 cent mennyiségben hozzáöntünk.

FIGYELEM: a nagy nyári kánikulában az alkoholos koktélok könnyen a fejbe szállhatnak, illetve rosszullétet (keringési problémákat) okozhatnak!

Fogyassza egészséggel!

A dinnyét a legősibb idők óta termelik Ázsiában. Ez a nyári, zamatos és hűsítő gyümölcs stimulálja a vesét, és enyhén hashajtó hatású. A kantalup dinnye (amely a sárgadinnye egyik csoportjához tartozik) különösen érdekes táplálék: segít a szervezetnek energiát felszabadítani az elfogyasztott táplálékból, ezenkívül sok karotinoidot is tartalmaz, amely visszafoghatja a rákos sejtek növekedését. Tápanyagok: Kantalup dinnye: A-, C-, B3- vitamin, karotinoidok; görögdinnye: B5- vitamin. Kalóriaérték: kantalup dinnye: 30 kcal/ 100 g; görögdinnye: 62 kcal/ 100 g. A dinnye kiváló gyümölcs alapanyag koktélhoz.