2024.06.23. - Zoltán

Nyári hűsítők

Nyári hűsítők
Nyári hűsítőkA nyári koktélok jellegzetessége az, hogy több szódavizet, szörpöt, vagy gyümölcslevet tartalmaznak, mint a röviditalok. Az italok így gyengébbek, „hosszabbak” – és kevésbé ártanak. Éppen ezért különösen vigyázzunk a nyári koktélokra – sokszor nem érződik az alkohol erőssége, továbbá nyáron mindig többet és gyorsabban iszunk, mint általában, így hamarabb is leszünk spiccesek. A legtöbb koktél szinte bármilyen időben kellemes és feledhetetlen élményt nyújt fogyasztójának. A koktélok Kánaánjába kortyolhatjuk magunkat a nyári gyümölcsökkel.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Sangria:

A spanyolok kedvenc bóléja. A vörösbor legyen egy gyümölcsös típus, mint pl a merlot. Keverjük el az első 5 alapanyagot, majd öntsünk rá limonádét - 3.5dl a minimum, de akár ugyanannyit, mint a bor. Adjuk hozzá a gyümölcs darabokat, majd díszítsük fahéj szeletekkel.

Hozzávalók:

- 1 narancs leve
- 2 cl brandy
- 1ek cukor
- 1 üveg hideg vörösbor
- limonádé
- gyümölcsszeletek
- fahéj darabok
Bloody Mary:

Egy másik híres angol koktél, amely aránylag egészséges is. Különösen passzol piknikekhez. Alkalmazhatunk paradicsom alapú zöldséglét is.

Hozzávalók:

- 1 citrom leve
- 1 tk torma
- 2 tk Worcestershire szósz
- 3 csepp Tabasco
- fél liter paradicsomlé
- 100ml vodka
- egy csipet só
- zellerszár
- őrölt bors

Keverjük el a folyadékokat, majd sózzuk-borsozzuk meg, díszítsük zellerszár darabokkal és citromkarikával. Jéggel tálaljuk.