rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Készüljünk a Húsvétra házi tojáslikőrrel

  • Készüljünk a Húsvétra házi tojáslikőrrelHúsvét közeledtével mindenki azon gondolkodik, milyen étellel és itallal készüljön az ünnepekre. Ha szeretnénk a vendégeket meglepni valami igazán különlegessel, akkor készítsünk nekik mi magunk tojáslikőrt, amit tálaláskor néhány húsvéti kiegészítővel még fel is dobhatunk. Hozzávalók:
    - fél kiló porcukor
    - fél liter habtejszín
    - fél liter vodka
    - 6 tojás

    kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

    - egy rúd vanília
    Elkészítés:

    Vegyünk elő egy legalább 1-másfél literes tálat, majd öntsük bele először a tejszínt. Ehhez adjuk hozzá a porcukrot, majd az egészet helyezzük kis lángra. Folyamatos lángon keverjük csomómentesre, miközben elkészítjük a többi elemet. Fogjunk a vaníliát és vágjuk ketté, hogy jobban kijöjjön az íz. Tegyük bele az egészet a tejszínbe, és ezt is főzzük bele.

    Egy másik tálba törjük fel a tojásokat, de úgy, hogy csak a sárgáját tartjuk meg. A sárgáját akár keverővel, akár fakanállal kezdjük el kavarni, egészen addig, amíg jóval világosabb nem lesz. Ettől sokkal habosabb, krémesebb lesz az elkészült likőr.

    A mostanra felforrt tejszínből vegyük ki a vaníliát és szép lassan csorgassuk bele a tojásba a folyadékot. Lassan csináljuk, és folyamatosan kavarjunk, nehogy csomósodjon a tojás. Persze ettől sem lesz rosszabb ízű, csak kicsit zavaros lehet a likőrünk. Ha ezzel megvagyunk, folyamatosan adagoljunk hasonló módon a teljes vodkát.

    Ha ezzel megvagyunk, már csak meg kell várnunk, amíg lehűl az italunk. Forrón semmiképpen se tegyük a hűtőbe, mert az nem tesz jót neki.


  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kovács Kálmán – Bacardi Brand Ambassador

    Kálmán Esztergomban született 1970-ben. 14 évesen került Budapestre, ahol elõször a Gundel Károly Vendéglátó Ipari és Idegenforgalmi Szakképzõ Iskolában tanult, majd beiratkozott Willmann András Bacardi Mixer iskolájába.

    A Koktél címû film hatására indult el a mixerség felé vezetõ úton az akkor még szakácsként dolgozó fiatalember, aki „szûknek érezte a konyhát”, de szerette, hogy ebben a munkában kiélheti a kreativitását, hogy játszhat az ízekkel és új dolgokat hozhat létre.

  • A mesterséges édesítőt tartalmazó italok fogyasztása nagyobb elhízás-kockázattal jár

    A mesterséges édesítőt tartalmazó italok fogyasztása nagyobb elhízás-kockázattal járA mesterséges édesítők összezavarhatják a szervezet energia-bevitelének ellenőrzését, aminek eredményeként a diétás ételek és italok fogyás helyett hízást eredményezhetnek – állítja egy szakértő. Más bizonyítékok szerint ezek az anyagok növelik a szívbetegség és a diabétesz kockázatát is. Susan Swithers, West Lafayette-i Purdue Egyetem professzora tette közzé véleményét az olyan gyakran használt édesítőszerekről, mint a szukralóz, az aszpartám és a szacharin. Ezen kívül nagyobb a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a metabolikus szindróma kockázata.

  • Likõrök összefoglaló

    Arra, hogy mi a likõr pontosan, nem is olyan könnyû választ adni. A likõr kategória talán a legtágabban értelmezhetõ, a legnyitottabb a szeszesital piacon. Hiszen hol máshol találkozhatunk virító rózsaszín, tengerkék, haragoszöld vagy neon sárga színû, banán, eper, borsmenta, chili, rozmaring vagy fehércsoki ízesítésû italokkal? Hol máshol használnak óriástölcsér vagy szarvasagancs formájú üvegeket esetenként aranypelyhekkel vagy déligyümölcsökkel töltve?

  • 3 millió forintos koktél az új rekorder

    3 millió forintos koktél az új rekorderÚj rekord született a legdrágább koktélok kategóriájában. Egy ausztrál mixer állította fel a Winston nevű itallal, ami közel 13.000 dollárba, azaz majdnem 3 millió forintba kerül. A Sir Winston Churchillről elnevezett italt az 1858-as Croizet Cognac teszi ilyen csillagászati árúvá, lévén e nedűből egy üveg 157.000 dollár (35 millió forint). Természetesen nem hiányozhatnak belőle a további különleges összetevők, így Angostura, Grand Marnier kvintesszencia és Chartreuse likőr. Az 1858-as Croizet jelenleg is Guinness-rekorder konyak az árat illetően.

  • Tanulmány az energiaitalok kockázatáról

    A népszerû energiaitalok mindegyike több koffeint tartalmaz, mint egy kávé, alkohollal való kombinációjuk pedig különösen aggodalomra ad okot - állapították meg amerikai kutatók.

    Mint John Higgins kutatásvezetõ, a Texasi Egyetem munkatársa elmondta, az energiaitalok koffeintartalma 70 és 200 milligramm között van dobozonként, míg egy csésze erõs kávéban 40-tõl 150 milligramm koffein található. Még nagyobb probléma, hogy az összetevõk, így a guarana, taurin, gyógynövények, ásványi anyagok és a vitaminok egy része kölcsönhatásba léphet a koffeinnel.

  • A cukormentes üdítőkkel kevert koktéloknak intenzívebb a bódító hatása

    A cukormentes üdítőkkel kevert koktéloknak intenzívebb a bódító hatásaEgy előzetes tanulmány eredményei szerint a magas cukortartalmú üdítők némileg késleltetik a részegségérzetet, miközben a cukormentes, diétás üdítőkkel kevert koktélok intenzívebbé tehetik az alkohol bódító hatását. Az előzetes kutatások során az Északi Kentucky Egyetem munkatársai arra a megállapításra jutottak, hogy a gyümölcslevekhez és a cukros üdítőkhöz viszonyítva a diétás italok jobban megnövelhetik a koktélok alkoholtartalmát. A kutatók a különféle koktélok eltérő hatásait a rendőrség által is használt alkoholszondákkal mérték.

  • Sherry

    A sherry fogalom

    Típusai és készítési eljárásai között legalább olyan nagy feladat kiigazodni, mint amilyen nehéz dolga van a külföldieknek a mi tokaji borspecialitásaink esetében.

    A sherry és a vidék, ahol készítik, egészen egyedi világ. Kell és tanulságos ismernie a magyar borbarátnak ezt az italt, amely Európa másik szegletébõl vívta ki magának a világhírnevet.

  • Starbucks legdrágább kávéja

    Starbucks legdrágább kávéjaEgy washingtoni férfi születésnapján igazán komoly projektra szánta el magát. Úgy döntött, megkeresi a leges-legdrágább összeállítható terméket a Starbucksban. Végül megtalálta. A kávé ára végül tízezer forint körüli összeg lett, pontosabban számolva 47,3 dollár. - Rengeteg kutatást végeztem - nyilatkozta Bease Chevassus. - A YouTube-on át a Google-ig. De semmit nem találtam, ami 23 dollár felett lett volna. Nem is csoda, hiszen az eddigi rekord is ekörül az összeg körül mozgott.

  • Néhány érdekesség a koktélokról

    Számos legenda létezik a koktél szó eredetérõl. Az egyik történet szerint Dr. Johnson egyszer egy italt készített barátja, Boswell részére. Borhoz gint kevert, és ezt mondta: "Ha bort szesszel keverünk, akkor egy csodás alkoholt, egy igazi koktélt ízlelhetünk meg." Az italokról is számos érdekes történetet hallhatunk. A martinit, amely nem más, mint gin és egy kis vermut keveréke, az 1880as években a kaliforniai Martinezben találták fel. A Bloody Mary-t, amely ginbõl és paradicsomlébõl készül, az 1930-as években keverték elõször, Harry New York bárjában, Párizsban. Késõbb 1948-ban acapulcói házában rendezett partikon Margarita Samas tekilát, cointreau-t és limeot kevert.

  • Újabb sörrekord - 65 fokos sört főztek Skóciában

    Újabb sörrekord - 65 fokos sört főztek SkóciábanIsmét megdőlt a sörerőrekord: 65 fokos szesztartalmút főztek Skóciában. A világcsúcs a Brewmeister nevű sörfőzdéjéé, bivalyerős termékének az Armageddon - döntő ütközet - nevet adta. Korántsem biztos azonban, hogy ez a sör lesz a végső, mármint az erőharcban. A viadalt pár éve egy szintén skót italgyár, a freserburghi BrewDog kezdte azzal, hogy 32 fokos sört főzött Taktikai Atompingvin (Tactical Nuclear Penguin) névvel. Nem sokkal később lepipálta a német Schorschbräu sörfőzde a maga 40 fokos italával.

  • Pezsgők Húsvétra

    Pezsgők HúsvétraA pezsgő, azaz a champagne nagy divat, egy német szaklap szerint a húsvéti locsolás sem múlhat el nélküle. A világ legjobb pezsgői következnek. Párizstól északkeletre, mindössze 140 kilométernyi távolságban készül immár háromszáz éve a világ leghíresebb itala, a champagne, amit magyarul jobb híján és helytelenül többnyire csak pezsgőnek nevezünk. Holott a champagne nem egyszerűen meghatározott fajtákból sajátos technológiával szénsavassá varázsolt bor, hanem csak és kizárólag Champagne-ban termett szőlőből készülő nedű, amelyet 1927 óta szigorú törvények védenek.

  • Több alkoholt fogyasztanak Európában, mint a világ többi részén

    Sehol a világon nem fogyasztanak annyi alkoholt, mint Európában, holott az összesített mennyiség az 1970-es évekhez képest jelentõsen csökkent - jelentették ki az Osztrák Táplálkozástudományi Szövetség (VEÖ) bécsi ülésén.

    Cees Goos, az Európa Bizottság, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ kábítószer-ellenes és bûnügyi hivatalának (UNODC) közegészségügyi szakértõje szerint bár az alkoholnak számos negatív hatása van az egészségre, mégis fontos kulturális és szociális faktor Európában.

  • Halloween-i koktélötletek

    Halloween-i koktélötletekHa tetszik, ha nem, hazánkban is egyre elterjedtebb a Halloween megünneplése. Rengeteg party szerveződik eköré az este/éjszaka köré. Ilyenkor az emberek jelmezbe bújnak és így indulnak neki az éjszakának. Az esti összejöveteleknek nemcsak az ijesztőbbnél ijesztőbb jelmezek az elmaradhatatlan kellékei, hanem a halloween-i sütik és koktélok. Ezeknek az italoknak csak a képzelet szab határt, a lényeg, hogy minél kreatívabb, minél ijesztőbbre sikerüljön az adott ital. Íme. néhány ötlet:

  • Narancs, grapefruit, kumquat

    Narancs: a ritkának és különlegesnek egyáltalán nem nevezhetô narancs néhány évszázada még a luxus és a gazdagság szinonímája volt, legalábbis a mi éghajlatunkon. A gyümölcs eredetét Ázsiában kell keresnünk, erre utal a szanszkrit „orange” elnevezés is. Az örökzöld növény, a narancs botanikailag két jellegzetes citrusféle, az óriás pomelo és a zamatos mandarin keresztezésével jött létre. A gyümölcs vitamingazdagsága közismert, így az idôk folyamán a tradicionális reggeli elmaradhatatlan részévé vált a frissen facsart narancslé, amely a napi C-vitamin-szükségletünket is pont fedezi.

  • A Coca Cola története

    A Cola eredetének igaz történeteMeglepõ, milyen régi és érdekes a mai Coca- és Pepsi-Cola története. 1884-ben egy John Stith Pemberton (1831-1888) nevû amerikai patikus-illatszerész készített elõször szirupfélét a Dél-Amerikai kokacserje leveleibõl, kóladióból cukor és karamell hozzáadásával. A Colára - születésének évében – Pemberton 73 dollár 96 cent értékben adott fel hirdetéseket, tiszta profitja pedig ugyanebben az évben 160 dollárra rúgott. Pemberton nem sokkal késõbb meghalt. Örököseitõl ezután egy Asha Chandler nevû atlantai patikus vásárolta meg a kólaszirup titkát és 1888-ban megalapította a Coca-Cola Corporation-t.

  • Ezer dolláros vödör pezsgõkhöz

    Az ünneplésre mindig talál alkalmat az ember. Amikor esetleg mégsem, akkor is felbonthat egy finom palack pezsgõt, már csak az íze kedvéért is. A jó pezsgõhöz stílusos jeges vödör is jár, például egy Nakagawa Mokkougei által tervezett, ezer dolláros, fürdõ formájú japán dizájndarab.

    A színvonalas palackokhoz jár egy stílusos pezsgõhûtõ is, hogy ne a szokásos fémtartóba tegyük a jeget és a pezsgõt. Amennyiben elég szomjas a társaság (vagy a páros), az sem baj, ha két palack is elfér a vödörben.

  • Erdet védelem alá került a Sangria

    Erdet védelem alá került a SangriaMostantól csak és kizárólag a Spanyolországban, valamint Portugáliában készült italokat illethetik a Sangria névvel, minden más országban készült, bor alapú gyümölcsös ital a borból készült aromás ital megjelölést használhatja a palackon. Az Európai Parlament ugyanis eredetvédettnek minősítette a Sangriát. Két éves harc ért ezzel véget, Spanyolország és Portugália 2012-ben kezdeményezte, hogy a jellegzetes, főként vörösbor alapú, citrusfélékkel és más gyümölcsökkel, és különféle fűszerekkel ízesített ital márkavédettséget élvezzen.

  • Hűsítő fröccsök

    Hűsítő fröccsökAz italhoz először is szükségünk lesz a szirupra. Ehhez a citromfüvet vágjuk kisebb darabokra. Mozsárban, vagy kés életlen oldalával zúzzuk össze, hogy levet eresszen, és kiadja az aromáit. A hozzávalókat ez után, egy kisebb lábosban összeforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük. Hűtsük, majd szűrjük le. Ha készen vagyunk, a poharakat rakjuk tele jéggel, majd osszuk szét a cukorszirupot, és a vérnarancs dzsúszt a poharak között. Töltsük rá a bort, és egy leheletnyi szódát. Citromfűvel díszíthetjük.

  • Tío Pepe - Józsi bácsi, a spanyolok kedvenc aperitifje

    Tío Pepe, azaz magyarul Józsi bácsi fogalom a spanyol borívók körében.

    Ez egy nagyon száraz, könnyû és nemes fehérbor, amit jól behûtve aperitifként szoktak fogyasztani. Kedveltségét egy véletlennek köszönheti.

    A 19. század közepén egy borkereskedõ, Manuel González nagy sikerrel exportálta Angliába sûrû, sötét, édes, enyhén dióízû borát.

  • Kihagyhatatlan: Epres pezsgőkoktél

    Kihagyhatatlan: Epres pezsgőkoktélMájus végén-júniusban a legfinomabb az eper, de nem csak a gyönyörű piros gyümölcsnek van itt az ideje a nyár beköszöntével, hanem a pezsgőknek, koktéloknak is. Ráadásul az eper és a pezsgő országos cimborák. Egy egyszerűbb, de jól kiválasztott pezsgő kiváló alapja lehet akár egy epres koktélnak. A kísérletező kedvűek kipróbálhatják rozé pezsgővel és más gyümölcsökkel is, hiszen a ribizli és a málna is kiváló választás, sőt, hamarosan itt a sárga- és az őszibarack, valamint a nektarin is

kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%