rss

  • Vajas-rumos koktél

  • Share on Tumblr

    Vajas-rumos koktélA fűszereket tegyük egy csészébe. A rumot, a vizet és a cukrot tegyük egy kis edénybe. Forrásig melegítsük folyamatos kevergetés mellett. Majd öntsük az edény tartalmát a csészébe. Végül a vajat óvatosan helyezzük az ital tetejére, ami majd szépen elolvad a keverékben. Ízlés szerint díszíthető. Hozzávalók: 2 rész sötét rum, 2 1/2 rész víz, 1 teáskanál barnacukor, 1 csipet őrölt szerecsendió, 4 csepp vaniliaaroma, 1 egész fahéj, 1 késhegynyi vaj. Van, aki a tetejére fúj egy kis tejszínhabot is, ez már ízlés kérdése, ki, hogy szereti. Hűvösebb őszi vagy téli napokra kiváló ital lehet.


    Share on Tumblr
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Corkscrew

    Egy hûs nyári ital, a forró nyári estékre.

  • Apple Jack Light

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 18 cl almalé, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: kétszínû alma-ékek;

  • Cuba Libre

    Cuba Libre A Cuba Libre koktél eredete: Kuba szigetére az 1900 as évek elején amerikai katonák vitték be ez időben magukkal az Újvilágban divatba jövő Coca-Colát. A kóla és a kubai fehér rum találkozásából pedig létrejött a Cuba Libre. A koktél elkészítése: Long drink pohárba a lime-ot kicsit össze törjük, majd jeget töltünk rá. Ezt követően meglocsoljuk a rummal és a colával. Megspékelhetjük pár csepp Angostura Bitterrel, majd elkeverjük egy bárkanál segítségével. Ízlés szerint koktélcseresznyével, vagy a kifacsart lime héjával díszíthetjük a poharat.

  • Lime Gin Fizz

    A leghûsítõbb lime ital, amelyet valaha is ittál!

  • Bloody Mary (12 cl)

    Díszítés:

    keverõpálca, citromkarika

    Készítés és felszolgálás: tumbler pohárban, jégre töltve.

  • Kamikaze koktél

    Elkészítés ideje:
    1 perc

    Elkészítés módja:
    A vodkát egy pohárba töltjük, majd erre rétegezzük a triple sec-et. A felsõ réteg tetejére töltjük a citromlevet, és az egészet egy húzásra megisszuk. Ízlés szerint a hozzávalókat akár össze is keverhetjük. Amennyiben koktél formában akarjuk elkészíteni, adjunk hozzá még limelevet és jéggel szervírozzuk.

  • Tom Collins

    Hozzávalók: 6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég;
    Pohár: highball;
    Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye;

  • Italtípusok

    Aperitif:
    Hagyományosan étkezés elõtt fogyasztják étvágygerjesztõ hatása miatt. Az aperitif italok általában magas alkoholtartalmú vezetõ ízû italok. Különféle aperitifalap-fajták vannak, ezek: borok, keserû-, ánizsos ízhatásúak, borból készített aperitifek illetve kevert aperitifek.
    Ezeket különféleképpen lehet felszolgálni.

  • Zombie

    A receptet állítólag egy Donn Beach nevû bártulajdonos keverte elõször az 1930-as években. Egy barátja egyik este beugrott a bárjába és hármat megivott belõle. A legközelebbi találkozásukkor úgy fogalmazott, hogy másnap inkább halottnak, semmint élõnek érezte magát - így kapta a koktél a nevét. Ezután éveken keresztül fejenként legfeljebb két Zombie-t lehetett fogyasztani a Donn bárjaban. Napjainkra a recept átalakult és rengeteg Zombie változat létezik - ami viszont közös bennük, az az, hogy mindegyik többfajta rumot tartalmaz és nagyon ütõs.

  • Old Fashioned Whisky Coktail

    Történet

    A whisky koktélok egyik elõfutára. Már az 1800-as évek elején, fogyasztották, ekkor azonban csak whisky koktélnak hívták, Old Fashionednek az 1900-as évek környékén nevezék el a receptet.

  • Green Apple Bowle koktél

    Green Apple Bowle koktélElsőként megmossuk és felszeleteljük a gyümölcsöket. Megcukrozzuk, majd ráöntjük a lime levét, és az italokat (a pezsgőt és a szódát még nem!). Így hagyjuk állni minimum 2 órát. Felszolgálás előtt fél órával öntjük rá a pezsgőt és a szódát. Tetszés szerint jeget rakhatunk a pohárba. Hozzávalók: 10 cl Bacardi Apple, 10 cl Monin zöldalma szirup, 5 dl Martini Brut Pezsgő, 20 cl friss lime leve, 4 dl szóda, 3 db lime, 10 db zöldalma, 15-20 dkg cukor. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni, mert nagyon ízletes koktél!

  • Gibson

    A száraz Martini e változatát az 1940-es években a New York-i Player's Clubban alkották meg a neves amerikai képzõmûvész és illusztrátor, Charles Dana Gibson tiszteletére.

  • Ananász-eper gyümölcs (hideg) koktél

    Megjegyzés:

    Laktat, és így akár megszüntetheti az étkezések közötti éhségérzetet. Naponta többször is fogyasztható! Nyersanyag tartalma: 100 kcal, 2 g fehérje, 35 g szénhidrát, 1 g zsír

  • Koktél ABC

    A koktélok a század elõn Amerikából indultak el, s lettek népszerûvé az egész világon.

    A kotélokat két fõ csoportba oszthatjuk: standard és fantázia koktélok. Standard koktéloknak nevezzük azokat a koktélokat, amelyeket az IBA az 50 legnépszerûbb, klasszikus koktél közé sorolt. Számuk nem változik, ezeket pontos receptúrával, alább közreadjuk.

  • April Shower

    Hozzávalók: 1 cl brandy, 3 cl Bénédictine, 6 cl narancslé, szódavíz, jég;
    Pohár: boros goblet;
    Díszítés: kamkvat- vagy uborkacsíkok;

  • Pina Colada

    A karib-szigetekrõl származó ital. A helyiek itt ananászlevet és friss kókusztejet vagy kókusztejet rummal keverve kínálnak a látogatóknak. A két recept keveréke adja a Pina Coladat, amely jelentése szûrt ananász.

  • Long Island Iced Tea

    Sokan úgy tartották, a recept az alkoholtilalom idejérõl származott, amikor a teába rejtették az alkoholt a bárokban. Azonban több kutatás cáfolta ezt az elméletet és kiderült, hogy a világszerte ismert ital az egyik legfiatalabb klasszikus: az 1970-es évek elején találták fel. Valószínûleg ekkoriban készítette elõször egy Chris Bendicksen nevû mixer Long Islanden.

  • Karácsonyi Bailey's

    Elkészítés:

    Elkészítettem az erõs feketét, majd még melegen belekevertem a kakaóport és a cukrokat. Egy nagy mixerpohárba beleöntöttem a sûrített tejet és a tejszínt, majd a kihûlt kávés keveréket, végül a rumot. Jól összeráztam és behûtöttem.

  • Gin Fizz

    A Gin fizzel az élén sokáig az egyik legnépszerûbb koktélként tartották számon a fizz-eket, a trópusi italok megjelenésével azonban csökkent a jelentõsségük. 1888-ban Henry C. Ramos találta fel a Gin Fizzt, amelyet a bárjában Ramos Gin Fizz néven árult. A recept sokáig titkos volt, a koktél lényege pedig a sok rázásban rejlett - Ramos állítólag több fiút fogadott fel, akiknek csak az volt a dolguk, hogy rázzák az italt. A recept végül valahogy kiszivárgott és az alkoholtilalom idején vált szélesebb körben ismertté. Számos klasszikus fizz recept tartalmaz tojást is. Ha mi is teszünk bele ilyet, legjobb az italt turmixgépben készíteni.

  • Havana Beach

    A kubai strandok kedvenc hûsítõ itala.