2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Hűsítő fröccsök

Hűsítő fröccsök
Hűsítő fröccsökAz italhoz először is szükségünk lesz a szirupra. Ehhez a citromfüvet vágjuk kisebb darabokra. Mozsárban, vagy kés életlen oldalával zúzzuk össze, hogy levet eresszen, és kiadja az aromáit. A hozzávalókat ez után, egy kisebb lábosban összeforraljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük. Hűtsük, majd szűrjük le. Ha készen vagyunk, a poharakat rakjuk tele jéggel, majd osszuk szét a cukorszirupot, és a vérnarancs dzsúszt a poharak között. Töltsük rá a bort, és egy leheletnyi szódát. Citromfűvel díszíthetjük.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

Hozzávalók:

- 2 bögre citromfű szirup
- ½ bögre vérnarancs dzsúsz
- Chardonnay, vagy Pinot Grigio
- Szóda, és jég

A citromfű sziruphoz:

- 2 szál citromfű
- 2 bögre víz
- ½ bögre cukor
Cseresznyés fröccs

A cseresznye szerelmeseinek kötelező ital cherry brandy-vel, cseresznyeszörppel és fehérborral készül.

Hozzávalók:

½ bögre cherry brandy
½ bögre Riesling vagy Sauvignon Blanc
1 dl cseresznyeszörp, szódával hígítva

A brandy-t és a bort töltsük egy kancsóba, majd hűtsük le. Töltsünk meg 6 darab, 3 deciliteres poharat jéggel. Töltsük poharakba a bort, adjuk hozzá a szódát, majd keverjük meg. Díszítsük szárított cseresznyével.